Dit is een archief item!

Verwondering en verwarring opwekken met de natuurelementen water en lucht. Dàt is wat Marilyn De Smet hier laat zien. Ze legt woeste wateren stil en laat subtiele schakeringen spreken.
De rode draad in alles wat ze doet, is een fascinatie voor de zee. Deze passie trok haar uit haar comfortzone en zorgde ervoor dat ze zich ontplooide tot een beeldende kunstenaar met fotografie als medium.
Aanvullend geniet ze van een synergie tussen de verschillende leden van het collectief in Batiment A, een bottom-up samenwerking van kunstenaars en makers gevestigd in Leuven.

Als fervent surfster, legt ze beelden vast bij intense momenten. Dit gaat van adrenalineshots onder golven van wel vier meter hoog tot het ultieme meditatieve gevoel in de lucht.
Intuïtief maakt ze beelden die de kracht van de natuur overbrengen in één shot. Het beeld voert je mee naar een moment dat met het blote oog niet te vatten valt. Een fractie die er een seconde later weer heel anders uitziet.

Door haar beelden te abstraheren, laat ze natuurelementen op een andere manier zien dan we gewend zijn. Zo vervaagt de grens tussen water en lucht waardoor de kijker gedwongen wordt na te denken over wat hij nu precies ziet. Twee dimensies komen samen in één collectie die eveneens haar drie vorige samenvat.

Matra betekent letterlijk ‘dimensie’ en is van oorsprong een Indonesisch en Arabisch woord. Dit zijn meteen ook de thuistalen van de twee locaties waar De Smet de meeste beelden heeft vastgelegd.

De zorgvuldige selectie van haar materialen zorgt voor een schilderachtig effect, wat de foto’s zacht en tastbaar maakt. Het brengt de natuur weer dichterbij. Dit alles kleurt de visie die De Smet wil uitdragen. Met haar dromerige beelden wil ze de kijker even laten stilstaan.

Matra - Een ode aan de natuur en onze verbeelding.

Stilstaan, vertragen, genieten.

Marilyn De Smet

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Wanneer

  • wo 30 maart 2022
    t.e.m.
    ma 02 mei 2022

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina