Maakplaats

Een creatief atelier van bib Bornem & cc Ter Dilft
De bibliotheek en het cultuurcentrum Ter Dilft willen een plaats bieden aan alle creatievelingen, kunstenaars, ingenieurs, studenten en doe-het-zelvers.

Daarom werd het oude postgebouw in de Boomstraat ingericht als Maakplaats, een plek waar iedereen vrij kan komen maken, leren, verkennen en experimenteren.

Behalve het standaard werkmateriaal vind je er ook enkele specifiekere machines, zoals een lasercutter, 3d-printers, een vacuümformer, snijplotter… waarmee je al je creatieve projecten tot een goed einde kan brengen.

De Maakplaats is open op woensdag van 16 tot 20.30 uur en op zondag van 9 tot 12.30 uur. In juli is de Maakplaats gesloten.

Ruben Van Eeckhout

Lid worden

Voor een jaar 

basis: 50 euro-19 jaar: 25 euro | Kansentarief: 10 euro | Kansentarief -19 jaar: 5 euro

Met dit lidmaatschap krijg je een jaar lang toegang tot de Maakplaats tijdens de openingsuren, vanaf de dag dat je je lidmaatschap aankoopt. Bovendien krijg je 10% korting op alle workshops die in de periode van jouw lidmaatschap in de Maakplaats plaatsvinden.

Voor een maand

basis: 10 euro | -19 jaar: 5 euro | Kansentarief: 2 euro | Kansentarief -19 jaar: 1 euro

Met dit lidmaatschap krijg je een maand lang toegang tot de Maakplaats tijdens de openingsuren, vanaf de dag dat je je lidmaatschap aankoopt.

Willem Rosiers

Workshops en activiteiten

Naast het vaste aanbod, geven we er ook regelmatig cursussen, workshops en lezingenBekijk hier het huidig aanbod.

Op maandagavond: eerste hulp bij handwerkproblemen: Om de twee weken zet de Maakplaats op maandagavond tussen 19 en 21 uur gratis haar duren  open voor iedereen die samen wil handwerken of daar hulp bij kan gebruiken (breien, naaien, borduren, maar ook macramé, visible mending, wandtapijten…). Eerstvolgende data: 08/01, 22/01, 05/02, 19/02, 04/03, 18/03, (01/04 niet: paasmaandag), 15/04, 29/04, 13/05, 27/05, 10/06 en 24/06.

Ruben Van Eeckhout

Materiaal

Via onderstaande link kan je een betaalvoucher aanvragen. Op dit ticket kan je een zelfgekozen bedrag uploaden. Hiermee kan je in de Maakplaats verbruiksmateriaal kopen. Onze medewerkers halen dan het correcte bedrag van je voucher. Geen geld meer op je voucher? Geen probleem, dat kan je online of aan de balie van Ter Dilft meteen weer aanvullen.

Betaalvoucher

Naar top