Bereikbaarheid

Je kan het parcours van DAUWRAUW zowel te voet als met de fiets afleggen. De volledige route op het domein is zo'n 5,5 kilometer. Ondanks dat het Kasteel van Bornem liefst iedereen zou willen verwelkomen, is het omwille van zijn historisch karakter helaas niet geschikt voor personen met een beperkte mobiliteit: om de Bruegels te bezoeken is trappen doen onvermijdelijk.

Bezoek aan de expo met de wagen

Het kasteel bevindt zich vlakbij het centrum van Bornem, is vlot bereikbaar en ligt slechts op een 40-tal minuten rijden van Antwerpen, Brussel en Gent. Parkeer je op een van de gratis randparkings en leg de laatste kilometer door de mooie kasteeldreven en ongerepte natuur te voet af. Of zet je fiets op de trekhaak en bezoek de expo al fietsend.

Vanuit Antwerpen/Brussel

  • A12, afrit 7 Puurs, neem N16 richting Sint-Niklaas. Voorbij het viaduct Industriezone Puurs sla links af
    aan de 5 de verkeerslichten (Bornem-Centrum), volg vanaf daar de bewegwijzering (Kliniek of Kasteel)

Vanuit Gent

  • E17, afrit 15, neem N16 richting Mechelen/Temse. Voorbij de Temsebrug sla rechts af aan de 3de
    verkeerslichten (Bornem-Centrum), volg vanaf daar de bewegwijzering (Kliniek of Kasteel)

Parkeer je auto op de parking van de Abdij van Bornem (aangeraden) of parking Achterweide. Reken nog op een wandeling van 10-15 minuten tot aan de ingang van het kasteel (volg de pijlen). Op de parking van de Abdij zijn ook parkeerplaatsen voor campers.

Houder van een Parkeerkaart voor personen met een handicap? Dan kan je wel aan het kasteel zelf parkeren. Let wel: om de expo te bezoeken is wandelen en trappen doen onvermijdelijk.

Bezoek aan de expo met de fiets

Met de fiets kan je tot aan het kasteel rijden, er is fietsenparking voorzien. Of gebruik je fiets om sneller tot bij de verste kunstwerken te geraken!

Bezoek aan de expo met het openbaar vervoer

Het kasteel ligt op 2 km (15 minuten wandelen) van het treinstation van Bornem. Met de bus stapt u
af aan halte AZ Rivierenland of halte kerk, van hieruit is het nog 1 km (8 minuten wandelen) tot aan
de verzamelplaats voor de ingang.

Naar top