Dit is een archief item!

Dethleff is een jongen met de lelijkste naam ter wereld. Hij is genoemd naar de caravan waarin hij verwekt is. Zijn vader heeft al lang een ander gezin en zijn moeder verhuist elke twee jaar, omdat ze nergens kan aarden. Dethleff moet mee. Altijd. Maar Dethleff kan ook nergens aarden, ‘het is ne rare, ne stille, nen eenzaat’ zeggen de mensen.

Hij woont sinds kort in een appartement, op het 14de verdiep, in een buurt waar hij niemand kent. Hij is het verhuizen beu. Hij is het moeten spellen van zijn naam beu, het alleen zijn, het uitgelach, het plat zetten van de banden van zijn fiets, het verstoppen van zijn boekentas... Hij wil niet meer verder en neemt de trap naar het 15de, het dak. Op het moment dat hij een stap te ver wil zetten, wordt er aan zijn mouw getrokken door Kayleigh, de zotte doos van het 13de verdiep.

Dethleff is het verhaal van Dethleff, een jongen die het niet meer ziet zitten. En over Kayleigh, die ondanks haar hoogtevrees toch het dak opkruipt om een wildvreemde een helpende hand te reiken. Over twee verdwaalde zielen die samen de weg zoeken, over zelfdoding, over eenzaamheid en aan de rand staan, maar vooral over het leven. Kei-hard over het leven. Over T-shirts van Kurt Cobain, over de valversnelling, over uzelf dood snoepen, over eindelijk kunnen ademen en over plezier maken tot je bijna sterft van het lachen.

Na LIV maakt De Mannschaft zijn tweede jongerenproductie voor 14+. Waar LIV ging over kanker bij jongeren, zal Dethleff gaan over zelfdoding bij jongeren. Opnieuw een beladen thema dat op Mannschaftwijze behandeld zal worden: met veel humor en respect voor zij die er mee in aanraking zijn gekomen.

Spel: Jonas Vermeulen en Linde Carrijn.
Concept, tekst, regie: Michai Geyzen en Stijn Van de Wiel.

Een samenwerking met cc Binder.

www.demannschaft.be

Maandag 21/01 om 14 uur
cc Binder, Forum 9, 2870 Puurs
Voor 2de graad secundair onderwijs
7 euro

 

Wanneer

  • ma 21 januari 2019
    van 14 uur tot 15 uur

Waar

naam
cc Binder
adres
Forum 92870 Puurs
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox
Deel deze pagina