14 resultaten gevonden.
De wereld op je bord
Valérie Vermeiren
Dankzij nieuwe kooktechnieken en vegan recepten met seizoensgroenten en -fruit, volle granen en plantaardige eiwitbronnen tover je lekkere, duurzame en eerlijke gerechten op tafel.
Za 12.10 10 uur
Culinair Eco De plantaardige keuken
Ecologische Poetsproducten
Karlijn Mondelaers
Met een paar natuurlijke grondstoffen en essentiële oliën kan je alles maken wat je nodig hebt voor een écht schoon huis.
Di 15.10 19 uur
Eco
Kruidenmeesterschap: Kruideninfusies maken
Vanessa Van Puyvelde
Wat zijn kruideninfusies, waarom zijn ze waardevol en wat is het verschil met thee? We staan stil bij verschillende soorten kruiden en hun gezondheidsvoordelen en bekijken de beste extractiemethoden.
Ma 21.10 19 uur
Eco Welzijn
Kimchi: gefermenteerde groente
Ae Jin Huys
Kimchi is een traditioneel gerecht uit de populaire Koreaanse keuken. Het woord kimchi verwijst naar de eeuwenoude bereidingswijze om groenten te fermenteren.
Di 05.11 19 uur
Culinair Eco De Koreaanse keuken
Foodpairing met bier!
Michael Van Slycken
Deze workshop neemt je mee op een smaakvolle reis, waarbij we de perfecte combinaties van heerlijk eten en verfijnd bier verkennen.
Di 19.11 19.30 uur
Culinair Eco
Kruidenmeesterschap: Tincturen maken
Vanessa Van Puyvelde
Een tinctuur is een sterk geconcentreerd kruidenaftreksel, gemaakt van alcohol en geneeskrachtige kruiden. Ideaal om je gezondheid en algehele welzijn op natuurlijke wijze (preventief/curatief) te ondersteunen.
Di 10.12 19 uur
Eco Welzijn
Kruidenmeesterschap: kruidencapsules maken
Vanessa Van Puyvelde
Kruidencapsules worden ingenomen als een handige manier om de voordelen van kruiden te verkrijgen, bv. ter ondersteuning van je algemene gezondheid of als aanvulling op een dieet.
Wo 08.01 19 uur
Eco Welzijn
De helende kracht van Aloë vera
Vanessa Van Puyvelde
Aloë vera kan heel veelzijdig gebruikt worden voor je huid, haar en als toevoeging aan schoonmaakproducten.
Do 16.01 19 uur
Eco Welzijn
Ecologische moestuin
Jean-Pierre Engelmann
In 4 sessies staan we stil bij bodem en bemesting, groenten en wisselteelt, ziektes en plagen en composteren.
Di 21.01 20 uur
Eco
Ontdek de veelzijdige toepassingen van Aloë vera
Vanessa Van Puyvelde
Tijdens deze interactieve workshop verkennen we de vele toepassingen van Aloë vera en delen we praktische tips over hoe je dit krachtige natuurlijke ingrediënt in je dagelijks leven kunt integreren.
Do 30.01 19 uur
Eco Welzijn
Bom Namul: Koreaanse wilde lentekruiden
Ae Jin Huys
De eerste weken van de lente bieden een overvloed aan eetbare planten die niet alleen rijk zijn aan voedingswaarde, maar ook de dagelijkse maaltijd verrijken met heerlijke aromatische smaken.
Wo 05.02 19 uur
Culinair Eco De Koreaanse keuken
Koken met wilde kruiden
Sofie Cornelissen
Je gaat aan de slag met bekende wilde kruiden. Hoe herken je ze, wanneer kan je ze plukken en hoe te verwerken in warme en koude lekkernijen.
Za 29.03 09.30 uur
Culinair Eco
Zomerse salades
Valérie Vermeiren
We halen alles uit de kast en gaan aan de slag met bonen, granen, zaden, groenten, verse kruiden en bloemen.
Do 05.06 19.30 uur
Culinair Eco De plantaardige keuken
Zeewierworkshop
Valérie Vermeiren
We halen de zee in huis en bereiden een heerlijk plantaardig menu met zilte toets, een weldaad voor de smaakpapillen, het lichaam, onze lijn en de planeet.
Do 12.06 19.30 uur
Culinair Eco De plantaardige keuken