naar top
CC Ter Dilft

Week van de Nieuwe Muziek

Van ma 2 t.e.m. zo 8/03 dompelen we je volledig onder in de fascinerende wereld van de hedendaagse klassieke muziek. We ontvangen grote modern-klassieke namen als Gavin Bryars, Kris Matthyssens, Wim Henderickx en Kurt Bertels.

De Academie voor Muziek, Woord en Dans, de bibliotheek en cultuurcentrum Ter Dilft slaan de handen in elkaar en organiseren samen de Week van de Nieuwe Muziek. Van maandag 2 t.e.m. zondag 8 maart organiseren we allerlei activiteiten rond hedendaagse klassieke muziek. Concerten die je alvast niet mag missen deze week zijn:

In Cultuurcentrum Ter Dilft

Di 3/03: Slag op het IJs met live compositie

Slag op het Ijs van de legendarische regisseur Sergei Eisenstein (o.a. Pantserkruiser Potemkin) en Dmitri Vasiljev heeft een knappe soundtrack van componist Sergej Prokofjev, maar deze avond hoor je een heel andere creatie!
Fedra Coppens, docente aan onze Academie voor Muziek, Woord en Dans, zal bij een fragment van de film live muziek componeren door middel van soundpainting. Deze techniek kan je zien als een gebarentaal om mee te componeren. Het strijkorkest en de fluitklas reageren op de gebaren van Fedra en geven er hun eigen interpretatie aan, en vice versa. Zo creëren ze samen een spannende en unieke soundtrack voor deze historische film.
Meer info en tickets.

Vrij 6/03 om 20 uur: Gavin Bryars

Niemand minder dan componist Gavin Bryars staat vrijdag in onze schouwburg. Deze uitzonderlijke man, waarvan de muziek zelfs werd opgepikt door Tom Waits, staat altijd open om iets nieuws te proberen. Samen met de leerlingen dans & muziek gaat hij aan de slag met zijn iconische plaat Jesus' Blood Never Failed Me Yet.
Meer info & tickets.

Za 7/03 om 20 uur: Kugoni Trio

Deze winnaars van de eerste editie van SuperNova Classic stellen vijf vooraanstaande hedendaagse Belgische componisten voor: Piet Swerts, Wim Henderickx, Jeroen D'hoe, Mathias Coppens en Pieter Schuermans.
Meer info & tickets.

In de bib

Tijdens deze week staat ook onze bib volledig in het teken van de nieuwe muziek. Ontdek hun activiteiten hier.

In de academie

De leerlingen van onze Academie krijgen tijdens deze week ook een special treatment. De reguliere lessen wijken voor workshops en masterclasses van niemand minder dan gevierd componist Wim Henderickx, Kris Matthynssens, Kurt Bertels en vele andere ronkende namen. Op woensdag, zaterdag en zondag ben je meer dan welkom op hun toonmomenten.

200202 Algemeen 01 B.jpg 200203 Slag op het ijs B 200206 Gavin Bryars B 200207 Kugoni Trio B