naar top
CC Ter Dilft

Verbouwingen Ter Dilft

We houden je graag op de hoogte i.v.m. de evoluties op de site Ter Dilft...

De site Ter Dilft wordt grondig verbouwd. Er komt o.a. een nieuw volume voor de bibliotheek, het CultuurCafé en de muziekacademie. De werken zijn gestart eind 2015. Ter Dilft wordt klaargestoomd voor de volgende decennia: een open en dynamisch huis voor velen, multifunctioneel en duurzaam.

Het integrale ontwerp is van de hand van Morgen Architectuur, een jong en dynamisch ontwerpbureau uit Antwerpen: www.morgenarchitectuur.be

De meest recente informatie over de werken vind je steeds op deze pagina.

Wie tijdens de verbouwing specifieke vragen heeft, kan die kwijt via verbouwingen@terdilft.be of op het nummer 03 890 69 30. Je kan uiteraard ook terecht bij de medewerkers van Ter Dilft.

UPDATE 12/09/17

HET NIEUWE TER DILFT
Stap voor stap

Het nieuwe Ter Dilft is tijdens de zomer aan zijn eindspurt begonnen. Er wordt met man en macht gewerkt om alles klaar te krijgen. Het is de bedoeling om de nieuwe site in verschillende fasen in gebruik te nemen. Daarover zullen we de volgende maanden via verschillende kanalen intensief communiceren.

 

Polyvalente zaal

De sportclubs beten intussen de spits af! Vanaf 4 september kan er immers weer gesport worden in de polyvalente zaal. Binnenkomen doe je langs de nieuwe ingang van Ter Dilft, links van het gebouw. De kleedkamers en douches zijn voorlopig nog niet in gebruik. Je kan wel gebruik maken van de infrastructuur in de sporthal van het Breeven.

Voor fuiven en evenementen in de polyvalente zaal is het nog even wachten, dat kan pas vanaf maart 2018.

 

Wereldwinkel en Tekenacademie

Zoals je tijdens de periode van de werken kon merken, zijn de Wereldwinkel en Tekenacademie permanent in werking gebleven in Ter Dilft. Dat blijft zo. De toegang is nog tot begin oktober de nooddeur aan de Sint-Amandsesteenweg.

 

Centrale foyer, schouwburg en CultuurCafé

Een warm onthaal, een boeiende voorstelling en nadien gezellig bijpraten in het splinternieuwe CultuurCafé kan vanaf begin oktober.

De centrale ingang bevindt zich in het nieuwe Ter Dilft aan de zijkant van de nieuwbouw. Je komt meteen in een grote en lichte foyer met onthaalbalie. Hier kan je terecht om tickets te reserveren, een zaal te huren, informatie te vragen over activiteiten en organisaties in Ter Dilft of gewoon om wegwijs te geraken in het gebouw.

Het CultuurCafé is doorlopend open van maandag tot zondag telkens van 9 uur tot ’s avonds na de voorstellingen. De keuken draait eveneens zeven op zeven, telkens van 9 tot 23 uur.

De bestaande schouwburg sluit naadloos aan bij het nieuwe gebouw. Een brede trap voert je vanuit de centrale foyer naar de ingang van de zaal. De vestiaire bevindt zich nu op de eerste verdieping, vlak naast de schouwburg.

 

AMWD, bib, exporuimte en vergaderzalen

Begin november opent een opvallende locatie. Je bent dan welkom in de nieuwe bib die zo goed als de volledige eerste verdieping van de nieuwbouw inneemt. Ruim, licht, met interessante doorkijken naar de rest van het gebouw, wordt dit een plek waar je kan lezen, leren, ontmoeten, ontlenen, creëren. Van 9 oktober tot 11 november zal de huidige bib sluiten om te verhuizen. Noteer maandag 13 november in je agenda, dan opent de nieuwe bib!

Op maandag 11 december keert ook de volledige Academie voor Muziek, Woord en Dans naar Ter Dilft terug. De academie bezet een groep lokalen op het gelijkvloers van de nieuwbouw. Hier vind je ook het secretariaat en de directie. Er zijn bovendien een nieuwe balletzaal en een reeks muzieklokalen in de kop van de polyvalente zaal. Alle leerlingen worden tijdig ingelicht over de verhuis door de academie.

Begin december nemen we de kersverse expo- en projectruimte in gebruik. Ze bevindt zich in de kelder van het nieuwe bouwvolume en is vlot te bereiken vanuit de centrale foyer. Beeldende kunst en artistieke experimenten krijgen op die manier weer een volwaardige plek in het cultuurcentrum. 

Tegelijk zal er in december opnieuw beperkt vergaderd kunnen worden in Ter Dilft. De bestaande vergaderzalen op de eerste verdieping van het behouden deel aan de Sint-Amandsesteenweg zijn dan weer beschikbaar.

 

Nieuwe vergaderzalen, auditorium, leskeuken, evenementen en fuiven in de polyvalente zaal

De ingebruikname van de vergaderruimten in de nieuwbouw en van het ‘oude’ auditorium kan begin maart 2018. We verwijzen tot zo lang graag door naar de gemeenschapshuizen die in Ter Dilft gereserveerd kunnen worden.

Ook in maart lanceren we de nieuwe leskeuken. Kooklessen en -demonstraties vinden hier een schitterend onderkomen. Tegelijk kan de keuken ingeschakeld worden bij grotere evenementen in de polyvalente zaal, aangezien ze zich vlak naast elkaar bevinden in het gebouw.

Hierbij aansluitend is er vanaf maart de mogelijkheid om grotere evenementen en fuiven te organiseren in de polyvalente zaal. Een vaste toog, makkelijk bereikbaar sanitair en vestiaire zijn een enorme verbetering van deze polyvalente infrastructuur.

Voor de organisatie van fuiven passeer je eerst via de jeugddienst. Zij lanceren gelijktijdig een nieuw gemeentelijk fuivenbeleid. Voor het plannen van andere evenementen maak je een afspraak met een verantwoordelijke van het cultuurcentrum.

 

OpeningsFEEST

En dan, als alles af is binnen en buiten, iedereen op zijn plaats zit en zijn of haar draai gevonden heeft, is het FEEST. Een groot feest voor iedereen.
We tonen de site van boven tot onder.
We verkennen de mogelijkheden van het gebouw honderduit.
We nodigen tal van artiesten uit die de ruimtes bezetten en de start van een nieuw Ter Dilft-verhaal krachtig lanceren.
Noteer alvast het weekend van 28 en 29 april 2018 in je agenda. Die dagen mag je niet missen.
Hou ons in de gaten. Wij houden jou nog graag even benieuwd en vol spanning over het aanbod. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

 

Ter Dilft nieuwbouw B (c) Morgen Architectuur2.jpg Verbouwingen Grondplan B.jpg 17092 CC_verbouwingen 01 B 17092 CC_verbouwingen 02 B 17092 CC_verbouwingen 03 B 17092 CC_verbouwingen 04 B 17092 CC_verbouwingen 05 B 17092 CC_verbouwingen 06 B.jpg