Sven De Leijer

‘Ik heb Charles Michel eens dag en nacht gevolgd’
- Uit Ter Dilft Magazine, juli 2024 -

De tour heeft als titel Liefde voor publiek, hoe belangrijk is publiek voor jou? 

Door deze show te maken, heb ik gemerkt dat er altijd wel publiek is bij de dingen die ik al heel mijn leven doe. In mijn job, maar zelfs toen ik een klein kindje was zocht ik dat al op, bij de scouts bijvoorbeeld. En ik ben ook dj en publieksopwarmer, daar is publiek natuurlijk ook heel belangrijk.  

Wat vind je het leukste aan het werken in de entertainmentindustrie? 

Er hangt altijd een heel speciale sfeer. Vandaag komen er 500 toeschouwer en er zijn maar 5 mensen aan het werken. Zij komen speciaal naar hier, betalen een ticket, om te kijken naar iets wat wij maken met 5 mensen, dat vind ik gewoon fantastisch. Als je er dan samen met die mensen een leuke avond van kan maken, dan voel je je echt goed. Na de voorstelling ga ik naar de bar, als ik dan merk dat ze zich geamuseerd hebben, ben ik echt blij. 

Vond je het in het begin van jouw carrière eng om voor een publiek te staan? 

Ja en nog altijd. Ik heb altijd veel zenuwen, ik drink honderdduizend koffies om zeker te zijn dat ik niet in slaap zou vallen. Ik vertel iets wat ik grappig vind, maar als er dan niemand lacht is dat wel gênant. Ik vertel ook dingen die emotioneel zijn, dus ik stel me echt bloot aan je publiek. Dat is altijd spannend. 

Zou je kunnen kiezen tussen comedy en presenteren? 

Dat is moeilijk, maar als ik zou moeten kiezen zou ik wel voor tv kiezen. Daar kan ik alles combineren, bij het tv-programma Vrede op Aarde zit ook een livepubliek, je werkt met een team. Dus daar komt echt alles samen. 

Wat is het meest memorabele moment uit jouw carrière? 

Dat was bij De Ideale Wereld, een beetje een atypische keuze voor het werk dat ik doe. Op de redactie hadden we een vermoeden dat Charles Michel de nieuwe premier ging worden. Ik had toch niets anders te doen, dus ik ben Michel een paar dagen en nachten beginnen volgen met mijn oud autootje, volgeplakt met stickers van De Ideale Wereld. Toen Michel dan echt voorgesteld werd als premier, had ik hem al verschillende cadeautjes en bloemen opgestuurd. Op die manier ben ik erin geslaagd om als eerste tot bij de kersverse premier te komen om hem te feliciteren. Ik stond in alle kranten en veel journalisten waren kwaad op mij. 

Wat is jouw beste advies? 

Wees jezelf. Zeker de laatste jaren geven mensen veel om authenticiteit. ‘What you see, is what you get’, ofwel zijn de mensen fan ofwel niet en daar is ook niets mis mee. Niet iedereen kan u graag zien, maar je kan wel je best doen voor de mensen die jou wel graag zien. 

Naar top