Cleymans & Van Geel

‘We wisselen graag af tussen solo en samen optreden, dat houdt het fris’
We ontmoeten Jelle Cleymans en Jonas Van Geel in hun loge een uurtje voor de start van de show. De omgeving biedt een blik op hun wereld vol muziek, theater en vriendschap. Met een nieuwe plaat en een theatertour die volop bezig is, delen ze hun ervaringen, dromen en herinneringen.

- Uit Ter Dilft Magazine, juli 2024 -

Zijn jullie na al die jaren nog steeds nerveus om op te treden? 

— Jonas: Ja, het blijft altijd spannend, vooral met nieuwe muziek die mensen nog nooit hebben gehoord. Maar dat houdt het ook interessant. 

Hoe verdelen jullie de rollen bij het maken van muziek? 

— Jonas: Jelle schrijft meestal de nummers, af en toe schrijf ik er ook één. Hij is meer van de muziek, ik focus me op de visuals en de show. 

— Jelle: Precies, we vullen elkaar aan en zorgen ervoor dat er altijd genoeg materiaal is voor een plaat. En af en toe betrekken we andere songwriters bij onze projecten.  

Hoe kwamen jullie op de titel Morgen Beter van jullie nieuwe plaat? 

— Jelle: Het komt van een vriendin die zei: ‘Morgen is niet beloofd’. Dat sprak ons aan maar vonden we te zwaar, dus kozen we Morgen Beter. Het staat voor hoop en positiviteit.  

Spelen jullie liever solo of samen op het podium? 

— Jonas: We wisselen graag af tussen solo en samen optreden. Die afwisseling houdt het fris.  

Wie zijn jullie idolen en inspiratiebronnen? 

— Jonas: We hebben vooral veel bewondering voor Nederlandstalige artiesten zoals De Kreuners, Clouseau en Raymond. Daar halen we dan ook veel inspiratie uit.  

— Jelle: Ik luister momenteel veel naar Arvo Pärt, een Estse componist. Hij is een beetje buiten de mainstream, maar dat vind ik juist geweldig.  

Wat zijn jullie toekomstdromen met Cleymans & Van Geel? 

— Jonas: Misschien ooit de Lotto Arena te mogen vullen, maar we zijn al blij met onze tour en het plezier dat we beleven aan het maken van muziek samen. 

— Jelle: Precies, we hopen vooral nog vele jaren muziek te maken met ons twee en mensen te blijven inspireren. 

 

 

Naar top