Extra's voor scholen

Lesmappen

Als een groep leerlingen goed is voorbereid op de inhoud van een voorstelling, de theatercodes kent en het enthousiasme van de leerkracht voelt, is een voorstelling al zo goed als geslaagd.

Daarom proberen we bij elke podiumvoorstelling samen met de gezelschappen online een lesmap te voorzien waarmee je met de leerlingen aan de slag kan. We willen een warme oproep doen om dit materiaal ook effectief te gebruiken!

JEF: meer dan film

In het lesmateriaal bij de films vind je info over filmproductie, personages, verhaal… Bovendien wordt de lesmap aangevuld met opdrachten en uitdagende werkvormen om na de film in de klas verder te werken. Prikkel je leerlingen want een film maakt vaak veel los.

Samen met JEF wordt het lesmateriaal steeds verder uitgediept, zowel op papier als online. Op www.jeugdfilm.be, een website met digitale aanvullingen op elke lesmap, kan je terecht voor stills, YouTube-fragmenten, interviews, quotes… Een handig middel om de leerlingen vóór de film op te warmen of na de voorstelling te laten reageren!

Alle schoolfilms worden visueel ingeleid. JEF gaat hiervoor aan de slag met regisseurs, acteurs, filmkenners…

Voor De Show

Voor De Show is een interactief, digitaal spel om leerlingen uit het lager onderwijs warm te maken voor hun schoolvoorstelling. Tijdens één lesuur leren je leerlingen over theatercodes, krijgen een virtuele rondleiding in Ter Dilft en stelen ze zelf de show met creatieve opdrachten (tekenen, schrijven of uitbeelden). En dat alles met een minimale voorbereidingstijd. In de klas start je het spel eenvoudig via het digibord of via de laptop en de projector. Vanaf dan wijst het theaterspookje Theo de weg. Klaar voor de show? Tot binnenkort!

Vanaf nu is Voor De Show ook speelklaar voor buitengewoon onderwijs!

Meer info over Voor De Show.

Willem Rosiers

Open aanbod: 50% korting!

Naast onze schoolprogrammatie overdag laten we leerlingen ook graag proeven van onze open avond- en namiddagactiviteiten. Daarom doen we een extra inspanning voor kinderen en jongeren. Iedereen van 0 tot en met 18 jaar krijgt 50% korting op de basisprijs bij voorstellingen en films. We hopen samen met de leerkrachten zo leerlingen te stimuleren om bv. in het kader van een schoolopdracht het aanbod van Ter Dilft te verkennen.

Naar top