naar top
CC Ter Dilft
Holy rosita.jpg
di 26 maart 2024

CCinema in april

Voor welke van deze acht films zien we jou deze maand in onze filmzaal? Voor elk wat wils!

Di 02.04 (20 uur) | Scrapper

De 12-jarige Georgie woont na de dood van haar moeder op haar eentje en heeft het graag niet anders. Aan haar zelfstandig leventje komt een einde wanneer een jongeman die zichzelf voorstelt als haar vader, plotseling opduikt. Langzaam maar zeker groeien de twee naar elkaar toe. 

Di 09.04 (20 uur) | Holy Rosita

Rosita is een goedlachse, graag geziene vrouw met een vurige kinderwens. De mensen rond haar vinden dat onverantwoord omdat ze amper voor zichzelf kan zorgen. Wanneer het Rosita dan toch lukt om zwanger te worden, kiest ze ervoor haar zwangerschap geheim te houden. 

Di 16.04 (14 uur) | One Life

Sir Nicholas Winton (Anthony Hopkins) redde aan de vooravond van WOII meer dan zeshonderd kinderen uit de handen van de Nazi’s. Vijftig jaar later verwijt hij zichzelf dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden… 

Di 16.04 (20 uur) | Golden Eighties (Film Fest Gent On Tour)

Als koningin van de slow cinema is een pop-musical misschien het laatste genre dat je verwacht van Chantal Akerman. In Golden Eighties wordt het paleis van de consumptie - een shoppingcentrum in Brussel - bevolkt door jonge kapsters, verkopers en hun amoureuze dilemma’s.

Di 23.04 (20 uur) | Das Lehrerzimmer

Wanneer er sprake is van diefstal op een middelbare school, neemt de directie ingrijpende maatregelen om de dader te vinden. Lerares Carla Novak ontdekt wie de vermeende dader is en zet iets in gang wat ook grote gevolgen heeft voor zichzelf. Hoe ver ga je voor de waarheid? 

Di 30.04 (20 uur) | The Holdovers

Een chagrijnige onderwijzer blijft tijdens de kerstvakantie achter op een prestigieuze school om toezicht te houden op de leerlingen die nergens anders heen kunnen. Tegen de verwachting in vormt hij een band met een van de leerlingen en het hoofd van de schoolkeuken. 

We spelen ook nog 2 kinderfilms tijdens de paasvakantie!

Alle nieuws