naar top
CC Ter Dilft
DAUWRAUW 2.0 22.05-1.jpg
vr 15 maart 2024

Ticketverkoop expo DAUWRAUW

Deze zomer stap je binnen in het betoverende universum van Bruegel, samen met 7 hedendaagse kunstenaars.

Koop nu al je tickets. Er zijn ook groepsbezoeken mogelijk. 

Over de expo

Deze uitzonderlijke expo in Bornem omvat de grootste privécollectie van Bruegels etsen van graaf John de Marnix de Sainte Aldegonde, naast het werk van internationaal gerenommeerde kunstenaars Francis Upritchard, Mark Manders, Ana Prvacki, mountaincutters, Monika Emmanuelle Kazi, Anne Imhof en Janet Cardiff & George Bures Miller.
 
DAUWRAUW onthult een buitengewone ontmoeting tussen meestergravures van Pieter Bruegel de Oude, verrijkt met zeven visies vanuit hedendaagse kunst. In deze artistieke ode aan Bruegel, met het landschap in de hoofdrol, ontdek je in en rond kasteel Marnix de Sainte Aldegonde een synthese van kunst en natuur die refereert aan de diepgaande gelaagdheid van Bruegels werken.

Bruegel was niet alleen een observator, maar ook een scherpzinnige commentator op de maatschappij. Stap tijdens deze expo fysiek en in verbeelding in een schilderij van Bruegel. Zeven hedendaagse kunstenaars dienen als onze gidsen, kritische observatoren van onze tijd die hun inzichten naadloos in dit serene landschap integreren en zo het rauwe naadloos in de dauw laten overvloeien. 

De uitgenodigde kunstenaars creëren nieuwe werken of herinterpreteren bestaande kunstwerken binnen deze betoverende context. Het getal zeven, verwijzend naar de zeven hoofdzonden en deugden in Bruegels gravures, biedt een unieke invalshoek voor de kunstenaars om zich te onderscheiden van traditionele symboliek. 

Over de locatie

Het privaat kasteeldomein Marnix de Sainte Aldegonde wordt uitzonderlijk een zomer lang opengesteld voor bezoekers van de expo. Gelegen aan de Oude Schelde, met een afwisseling van weiden, bosschages, dreven, waterpartijen en moerasgebieden is het graafschap een unieke parel in Vlaanderen.

Sculpturen, audio- en video-installatie, performance… zullen zich laten ontdekken op verrassende plekken in dit prachtige landschap. De combinatie met een bezoek aan de privécollectie etsen van Bruegel van graaf John de Marnix, maakt een expobezoek compleet.

In Ter Dilft Magazine lees je een interview met curator Joost Declercq 

Alle nieuws