naar top
CC Ter Dilft
Kruispunt
do 26 oktober 2023

Werken Sint-Amandsesteenweg

Sinds 6 november is de Sint-Amandsesteenweg onderbroken. Dat heeft gevolgen voor onze bereikbaarheid.

Er wordt hard gewerkt aan een veiligere Sint-Amandsesteenweg. In november zijn de werken aan de steenweg zelf gestart. Dat zorgt ervoor dat wie Ter Dilft met de wagen wil bereiken vanuit de richting van Sint-Amands/Mariekerke/Branst op een omleiding zal stoten.

Deze fase van de werken duurt tot april 2024

Er zijn 2 omleidingen voorzien voor gemotoriseerd verkeer:

> Omleiding 'west': Grootheide – Brandheide – Kloosterstraat

Die kan je gebruiken om de parking aan de Abdij van Bornem of de parking Achterweide te bereiken en de laatste 500 meter tot aan Ter Dilft te voet af te leggen.

> Omleiding ‘oost’: Bareldreef – Barelstraat – Breevenstraat

Die gebruik je om je auto op de parking van Breeven (aangeraden) achter te laten of de (beperkte) parking van Ter Dilft te bereiken.

TIP VAN TER DILFT: gebruik zoveel mogelijk de randparkings (Abdij, Achterweide, Breeven). We verwachten extra parkeerdrukte op onze parking omwille van de werken. Op onze eigen parking hebben we ook een aantal parkeerplaatsen beschikbaar voor personen met een handicap.

Met de bus

De Lijn heeft haar traject aanpast volgens de omleiding en voorziet tijdelijke haltes. Deze route loopt via de omleiding ‘oost’ (Kloosterstraat – Brandheide). De dichtste halte voor Ter Dilft vind je op het kruispunt Kloosterstraat/Achterweidestraat.

Te voet of met de fiets

Voor voetgangers en fietsers is er een omleiding voorzien via het domein van de Abdij van Bornem.

Meer info over het Project Steenweg Gestript van gemeente Bornem

Alle nieuws