naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
231024 Asteroid City B.jpg
do 28 september 2023

CCinema in oktober

Geen beter seizoen dan de herfst om je gezellig in onze zetels te komen vleien. 6 films op ons programma!

Di 03.10 (20 uur) | How to Blow Up a Pipeline

Klimaatactiviste Xochitl is recentelijk wees geworden, nadat een extreme hittegolf haar moeder het leven heeft gekost. Ontgoocheld door hoe weinig verandering haar strijd tegen de klimaatcrisis teweeg lijkt te brengen, keert ze zich naar sabotage.

Di 10.10 (20 uur) | Juniper

De 17-jarige Sam is een rebelse depressieve tiener die noodgedwongen voor zijn vervreemde oma Ruth (Charlotte Rampling) moet zorgen. Langzaam maar zeker komen de twee ondanks Ruth's woede-uitbarstingen en hun moeilijke karakters dichter tot elkaar.

Di 17.10 (20 uur) | Io capitano (FFGOT)

Seydou en Moussa zijn amper vijftien jaar, neven van elkaar, maar ook beste vrienden. Ze dromen ervan om in Europa door te breken met hun muziek. Ze hebben stiekem geld gespaard om een tocht te maken van Senegal naar Libië, om daar de zee over te steken naar Italië. 

Di 24.10 (14 uur) | Last Dance (CCinema+)

Germain geniet volop van zijn pensioen wanneer hij op 75-jarige leeftijd plots weduwnaar wordt. Meteen snelt zijn familie te hulp en dringen ze zichzelf op om voor hen te zorgen. Tegelijkertijd belandt Germain in een hedendaagse dansgroep maar daar durft hij zijn familie niets over te zeggen. Namiddagfilm met taart voor wie wil!

Di 24.10 (20 uur) | Asteroid City

In Asteroid City reis je samen met Wes Anderson naar een fictief Amerikaans plaatsje in de woestijn, circa 1955. Hier vindt de Junior Stargazer en Space Cadets-conventie plaats. Leerlingen en hun ouders komen er samen voor een wetenschappelijke competitie. Maar het schema van de conventie wordt plots verstoord door een buitenaardse interventie…

Di 31.10 (20 uur) | Four Daughters

Deze unieke en aangrijpende film zweeft tussen documentaire en fictie. Hij werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Cannes waar de film de Prijs voor Beste Documentaire en de Positive Cinema Award won. 

Alle nieuws