naar top
CC Ter Dilft
Stem van de Rivier B
do 14 september 2023

Stem van de Rivier

Sinds half september geeft Ter Dilft de Schelde een stem binnen expo, voorstellingen, workshops en meer.

Kunstenaars, filosofen, wandelaars en wetenschappers werden en worden door de natuur - en door het water in het bijzonder - uitgedaagd, geïnspireerd en ontroerd. Ook Ter Dilft voelt zich aangesproken om het op te nemen voor de Schelde, die niet weg te denken is in het groene Bornem. Ze intrigeert en infiltreert al eeuwen. De actualiteit wereldwijd waarschuwt voor droogte en watersnood, klimaatverandering en teloorgang van de natuur.

Maar we willen niet doemdenken. Integendeel, we omringen ons in het kader van de Stem van de rivier met hoopvolle en kritische verhalen. Met muziek, beeldende kunst, debat en discours, literatuur, workshop en wandeling willen we de rivier zeker een seizoen lang een stem geven. 

Op de agenda: 

  • Zeemaal, culinaire theatervoorstelling van Laika
  • Rivierverloren – de Schelde onderzocht, tentoonstelling en wandelgids van en met Koen Broucke – 20.10 (opening) tot 03.12.2023
  • Wandelen met Koen Broucke aan de hand van de wandelgids – za 21.10 (11 uur)
  • Boekendebat met Kurt Van Eeghem als moderator en auteurs Koen Broucke, Bram Van Meervelde, Anne Ausloos en Cis Peeters in het panel - za 04.11
  • Het Miljoen, concert op zo 05.11
  • Zeewierworkshop, workshop op wo 08.11
  • Landschap in Landschap, een kunstwerk op de dijk in Wintam van ontwerpduo Gijs Van Vaerenbergh – juni 2024
  • Tentoonstelling van de cultuurraad met lokale kunstenaars -  van 30.09 tot 04.10 

Er komen onderweg nog nieuwe verhalen bij.

Extra: Inspiratie voor de toekomst – 50xvijftig van cult!

Onder de noemer 50xvijftig koos cult!, het netwerk van cultuurhuizen, 50 originele acties die inspiratie bieden aan cultuurhuizen voor de komende vijftig jaar. Het project Stem van de rivier werd geselecteerd als een van die vijftig. Deze selectie werd gemaakt om het vijftigjarig bestaan van het netwerk van cultuurhuizen te vieren.

Alle nieuws