naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Bornemfestival
do 06 juli 2023

26ste Bornemfestival

Deze zomer organiseert Ter Dilft de 26ste editie van het Bornemfestival Walter Boeykens.

Walter Boeykens blijft een internationaal gelauwerde klarinettist en tegelijk een geliefd Bornems muzikant. Ter Dilft geeft hem een stem in een integer festival op twee prachtige historische locaties: de Abdij van Bornem en kasteel d’Ursel. Het recept is bekend: het Walter Boeykens Ensemble o.l.v. Anne Boeykens inviteert gasten van divers pluimage. Samen creëren ze unieke concerten in de geest van de meester.

Twee concerten op vrijdagavond 25 augustus aan de Abdij van Bornem

> Vr 25.08 | 17 uur: Walter Boeykens Ensemble inviteert Duo Duende - En Plein Air, vol zwoele zomerse klanken

Duo Duende (Stephanie Daelemans & Joris Rompen) staat voor emotie en expressie, vertolkt met een authentiek geluid. Het Walter Boeykens Ensemble vervoegt hen subtiel en warmt je op voor een onvergetelijke muzikale trip.

> Vr 25.08 | 20 uur: Walter Boeykens Ensemble en Riguelle & Hautekiet XL- A night with Frank Sinatra - Hooked on standards EXTRA TICKETS BESCHIKBAAR

Voor het tweede concert op vrijdag verwelkomen we nog meer schoon volk: tubaïst Bernd Van Echelpoel en Riguelle & Hautekiet XL. Maak kennis met de fascinerende klanken van de tuba en geniet van een bloemlezing standards met Riguelle & Hautekiet XL.

Beleef meer! Wie een ticket voor 1 van de 2 concerten op zak heeft, of wie een combiticket kon bemachtigen, kan tussen de 2 concerten door genieten van een lekker maal op het zalig terras van de Lotuspoort, de horecazaak op de abdijsite, of van een rondleiding in de Abdij. Update: De reservaties voor de maaltijden en de rondleiding werden afgesloten op 24/08.

Een ochtendconcert op zondag 27 augustus in kasteel d'Ursel

> Zo 27.08 | 11 uur: Walter Boeykens Ensemble en Lies Colman - Verbinden en zinderen UITVERKOCHT

Het kasteelconcert binnen het festival kent een lange traditie: puur klassiek om bij weg te dromen. Er wacht je een romantisch programma waarin het pianokwintet van Dvorák centraal staat. Met aperitief na het concert.

Alle nieuws