naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Oscar
wo 15 februari 2023

Is er een Oscar in de zaal?

Dat kan bijna niet anders! Maar liefst 4 films uit onze programmatie zijn genomineerd voor minstens 1 Oscar.

Welke films en documentaires er met de prijzen gaan lopen ontdekken we pas tijdens de Oscar-uitreiking op 13 maart. Maar de dinsdagen waarop je deze 4 genomineerden in Ter Dilft kan komen ontdekken, kan je alvast met stip in jouw agenda noteren!

Di 28.03 (20 uur) | Everything, Everywhere, All at Once

'Een doldwaas fenomeen dat zijn hype meer dan waard is.' (De Morgen)

Exact op het moment dat het haar allemaal teveel wordt, verscheurt het universum van Evelyn in een oneindig aantal universums. Evelyn is niet langer zomaar een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had.
Een eigenzinnige sciencefiction avonturenfilm waarin alternatieve realiteiten met elkaar op de vuist gaan. 
 

Di 11.04 (20 uur) | Living

'Hoe een grijze pennenlikker je zin geeft om te leven.' (De Morgen)

De rechtlijnige maar eenzame kantoorbureaucraat Mr. Williams (Bill Nighy) rouwt al een tijdje om de dood van zijn echtgenote. Wanneer hij te horen krijgt dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft, herontdekt hij zijn levenskracht.

Dit ontwapenende drama is rechtstreeks gebaseerd op Ikuru, de legendarische film van Akira Kurosawa en is omgezet naar een hedendaags script. 

Di 18.04 (20 uur) | All the Beauty and the Bloodshed

'Een thriller en een aangrijpend kunstenaarsportret ineen.' (De Volkskrant)

De activist Nan Goldin en de kunstenaar Nan Goldin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in deze openhartige documentaire over de baanbrekende Amerikaanse fotografe. Oscarwinnaar Laura Poitras (Citizenfour) interviewt Goldin over haar leven en drijfveren. Ze illustreert het persoonlijke verhaal van Goldin met haar foto’s en met beelden van de protestacties die ze organiseerde. 

Goldin, die op jonge leeftijd van huis wegliep, brak als fotograaf door met de fotoserie The Ballad of Sexual Dependency, waarin ze intieme snapshots van haar vrienden én zichzelf verwerkte.  

Di 25.04 (20 uur) | Tár

'Cate Blanchett is met haar virtuoze vertolking als muzikaal onderlegd seksueel roofdier in ‘Tár’ gegarandeerd op weg naar Oscarwinst.' (Humo)

De wereldvermaarde componiste Lydia Tár (Cate Blanchett) legt de laatste hand aan de symfonie die haar magnum opus kan betekenen. Bovendien staat ze als eerste vrouw ooit aan het hoofd van een groot Duits orkest. Haar charmante en intelligente zesjarige adoptiedochter Petra speelt hierbij een cruciale rol. Wanneer er tegen Lydia samengespannen wordt, biedt ook Petra een grote steun voor haar worstelende moeder.

Alle nieuws