naar top
CC Ter Dilft
In Dialoog
vr 13 januari 2023

Leerrijke lezingen

De komende maanden staan er enkele boeiende thema's op de planning in onze In Dialoog-reeks.

Verdiep jij je mee in het leven van een dichter of een meesteroplichter? Leer je bij over slapen of over opruimen? Of ga je mee op zoek naar het paradijs?

> Zo 22.01 (11 uur): Literair salon - Bert Peleman

Dichter Bert Peleman werd meer dan 100 jaar geleden in Puurs geboren. Zijn creaties, zijn nalatenschap, al wat hij voor Klein-Brabant betekend heeft, is sinds zijn overlijden in 1995 wat vergeten. Dit literair salon zal aandacht besteden aan de mens en poëet.

Info en tickets

> Ma 06.02 (20 uur): Het Mirakel van België | Maarten Inghels

True crime! Na een eerste ontmoeting laat de meesteroplichter Piet Van Haut kunstenaar en schrijver Maarten Inghels niet meer los. Naarmate hun relatie groeit krijgt de romanschrijver een unieke inkijk in Van Hauts eindeloze fantasiewereld en interne keuken. Hij vertelt erover in de bib.

Info en tickets

> Ma 06.03 (19.30 uur): De kunst van slapen | Tatiana Demesmaeker

Warme melk met honing, achteruit tellen van 100, zorgen dat je het koud krijgt en dan in een warm bed kruipen… We kennen ze allemaal: de trucjes voor wanneer je niet in slaap kan komen. Maar wat werkt echt? 

Info en tickets

> Ma 20.03 (20 uur): Rust in je huis, ruimte in je hoofd | Nele Colle

Een interactieve lezing over ontspullen, opruimen en organiseren en hoe dat leidt tot een eenvoudiger en duurzaam leven. Over een leven van meer met minder. Na deze avond ga je naar huis met veel zin en praktische, duurzame tips om opnieuw rust en overzicht te creëren waar het even zoek was!

Info en tickets

> Ma 17.04 (20 uur): Cornucopia – De hoorn des Overvloeds | Renate Coen 

Cornucopia of de Hoorn des Overvloeds staat voor de droom van de mens dat alles als vanzelf zou komen, zonder moeite. In deze lezing gelinkt aan het boek Cornucopia ontdek je de niet-aflatende pogingen van de mens doorheen de eeuwen om luilekkerland te bereiken. 

Info en tickets

Alle nieuws