naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
A tongue becomes yours
do 08 september 2022

Aan de slag met A Tongue Becomes Yours

Voor het educatieve luik aan deze expo klopten we aan bij dichter/cultureel agoog Aline Verbeke. Ze loodst je doorheen de beelden door de taal zelf ook uit te dagen.

Zo ga je op verschillende manieren met de kunstwerken uit A Tongue Becomes Yours in gesprek, al dan niet zonder woorden te gebruiken. 

Wordshop poëzie: hoe kun je taal (ver)leren?

Poëzieworkshop waarin deelnemers, geïnspireerd door de werken uit de expo, zich samen over het leren van een taal buigen. Kan een woord een geur hebben? Bestaat er zoiets als een vadertaal? Ze gaan samen creatief aan de slag om zo tot veelvormige gedichten te komen.

Deze workshop vindt twee keer plaats. Inschrijven is gratis, maar reservatie is verplicht (max. 12 deelnemers). 

> Zo 23.10 | 14 - 16 uur

> Zo 20.11 | 14 - 16 uur

  

Traject met De Steiger

Tijdens het verloop van de expo zal Aline in kader van haar doctoraat aan de VUB samen met enkele deelnemers van de dagwerking van vzw De Steiger een paar werken onder de loep nemen.

Samen met hen onderzoekt ze hoe ze de kunstwerken toegankelijk kan maken voor een breed publiek, en welke rol taal daarin (niet) speelt. Hebben we woorden nodig om kunst te ervaren? En op welke manieren kun je die ervaring dan delen?

Gaandeweg zullen ze in de tentoonstelling kleine, poëtische ingrepen aanbrengen die hier een antwoord op proberen formuleren.

Wat het eindresultaat wordt, is op voorhand niet te voorspellen. Je ontdekt het doorheen het traject via de kanalen van Ter Dilft.

Alle nieuws