naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Mythen en sagen
do 18 augustus 2022

Tips voor fans van mythologie

Wild van mythes en sagen? Dan hebben we enkele boeiende avonden voor jou in petto volgend seizoen.

Merel De Vilder Robier | Psyche & Eros (Stephen Fry)

Ma 14.11 | 20 uur

Stephen Fry schreef het boek Mythos waarin hij de Griekse mythen en sagen opnieuw tot leven brengt. Actrice en performer Merel de Vilder Robier was zo gefascineerd door de mythe over Psyche en Eros zoals beschreven in het boek dat ze Fry prompt vroeg of ze haar interpretatie ervan op een podium mocht brengen. En hij zei ja!

Orfeus op een muzikaal bedje van oud-Griekse jazz

Do 26.01 | 20 uur

In de Griekse mythologie daalt Orpheus na de dood van zijn vrouw Eurydice af naar de onderwereld om te onderhandel met Hades, god van de onderwereld. Koen De Graeve (LAZARUS) en Peter Vermeersch (Flat Earth Society Orchestra) verkennen in deze muzikale theatervoorstelling de uitersten van de menselijke vindingrijkheid, op een muzikaal bedje van oud-Griekse jazz, overgoten met een van beelden barstende woordenstroom.

Een muzikale ode aan het licht

Vr 27.01 | 20 uur

Sol Invictus was de officiële zonnegod van het latere Romeinse Rijk en een beschermheilige van soldaten. Het is ook de naam van de derde soloplaat van Jon Doe One, het soloproject van Hannes d’Hoine (contrabassist van DAAU). Sol Invictus, een ode aan het licht, is bedoeld als een baken van hoop, na die donkere coronaperiode. 

Alle nieuws