naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Muziek ik kerken
do 18 augustus 2022

Muziek in en rond kerken

Volgend seizoen zorgt Ter Dilft vier keer voor muziek in of rond kerkgebouwen. Van Eikevliet tot Mariekerke!

Muziek bij de Vliet in de kerk van Eikevliet 

Vr 16.09 | 20 uur

Muziek bij de Vliet staat garant voor een sfeervol, gezellig concert in de idyllische kerk van Eikevliet met vier muzikanten en heerlijke barokmuziek. Ondertussen is het concert al aan zijn 10de editie toe. 

Jan Swerts aan de Abdij van Bornem

Vr 30.09 | 20 uur

Componist-pianist Jan Swerts doolt wel vaker 's nachts op kerkhoven rond. Hij houdt van de stilte die er hangt en van de confrontatie met de eindigheid. Geen betere plek om zijn podium neer te poten dan naast het kerkhof op de abdijsite, vonden we. Het wordt ongetwijfeld een magische avond.

Candlelight concert in de Abdij van Bornem 

Wo 01.02 | 20 uur

Romina Lischka en Hathar Consort brengen in februari een lichtpuntje in donkere dagen. In sfeervol kaarslicht geniet je in de abdij van Scandinavische traditionele liederen en liederen en instrumentale muziek uit de Engels renaissance.

Chansons, madrigalen en motetten in de kerk van Mariekerke

Do 02.03 | 20 uur

In het najaar van 2021 bracht Utopia Ensemble een nieuwe cd uit met chansons, madrigalen en motetten van Andreas Pevernage. Ondanks dat zijn hele carrière zich enkel in Vlaanderen afspeelde, kan zijn muziek gerust de vergelijking aan met werk van meer bekende tijdgenoten. Utopia Ensemble brengt een afwisselend concertprogramma in de kerk van Mariekerke.

Alle nieuws