naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
prijzenwinnaars
wo 27 juli 2022

Wedstrijdwaardig!

Enkele voorstellingen uit ons volgend seizoen scheerden hoge toppen bij wedstrijden en gingen soms met de hoofdprijs lopen. We zetten er enkele op een rijtje.

Meskerem Mees (samen met Walter Boeykens Ensemble)

Vr 05.08 | 20 uur

Deze jonge Gentse singer-songwriter maakte op korte tijd furore maakte in de Belgische muziekwereld. In 2020 won ze Humo’s Rock Rally en haar debuutsingle Joe stond al snel hoog in de hitlijsten. In augustus vind je haar op het podium van het Bornemfestival, waar ze de dialoog aangaat met het klassieke Walter Boeykens Ensemble. Een niet te missen samenwerking!

Laureate Koningin Elisabethwedstrijd viool

Zo 04.12 | 11 uur

Sylvia Huang, laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd viool 2019 (en zus van Stéphanie Huang, finaliste in 2022 voor cello), en Eliane Reyes, gerenommeerd pianovirtuoos, vergasten ons op een elegant en vrouwelijk-verfijnd programma in kasteel d'Ursel.

Finalist Supernova 2019: Crossbones

Vr 20.01 | 20 uur

Supernova is een klassieke muziekwedstrijd voor jonge, veelbelovende kamermuziekensembles, mee in goede banen geleid door muziekzender Klara. In 2019 stond Crossbones met een merkwaardige bezetting van maar liefst 5 trombones in de finale. Met hun muziek reizen ze ondertussen de hele wereld rond en blazen ze je letterlijk van je sokken! 

Belpopbelofte Naima Joris

Wo 08.02 | 20 uur

Naima Joris debuteerde vorig jaar op indrukwekkende wijze met een eerste titelloze EP. Met haar radiosingles wist Naima meteen een sterk visitekaartje af te leveren. De Belpopbelofte-titel van Radio 1, een gesmaakte passage in Vive le Vélo en een MIA-nominatie voor doorbraak zijn maar enkele van de vele hoogtepunten die volgden.

Winnaars Eigen Kweek 

Vr 21.04 | 20 uur

Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. In de provincie Antwerpen kozen 13 cultuurcentra uit 38 inzendingen TSJIK TSJAK WHAM om te ondersteunen en te programmeren. Het is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurt. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel.

Bekroond circus uit Frankrijk

Wo 02.05 | 20 uur

De tweeling Théo en Lucas Enriquez (FR) doen al sinds hun achtste samen aan circus. Ze imponeerden met hun afstudeeract die ook internationaal opgemerkt werd en die resulteerde in een zilveren medaille op het Festival Mondial du Cirque de Demain editie 2020 te Parijs en de prijs voor artistieke innovatie op het festival Firco in Madrid in 2019. 

Alle nieuws