naar top
CC Ter Dilft
Jong talent
wo 20 juli 2022

Ontdek opkomend talent

Naast de gevestigde waarden, vind je in 2022-2023 ook heel wat jong en opkomend talent op ons podium.

Meskerem Mees (samen met Walter Boeykens Ensemble)

Vr 05.08 | 20 uur

Deze jonge Gentse singer-songwriter maakte op korte tijd furore maakte in de Belgische muziekwereld. In 2020 won ze Humo’s Rock Rally en haar debuutsingle Joe stond al snel hoog in de hitlijsten. In augustus vind je haar op het podium van het Bornemfestival, waar ze de dialoog aangaat met het klassieke Walter Boeykens Ensemble. Een niet te missen samenwerking!

Kinderen dansen mee bij promise me

Za 08.10 | 20 uur

Kabinet k brengt bij voorstellingen graag professionele dansers samen met kinderen op het podium. En dan doen ze opnieuw met promise me. Die nieuwe voorstelling is een lofzang op de ongetemden, de roekelozen, de dapperen… Met livemuziek van Thomas Devos, die de dansers uitdaagt om hun angst te overwinnen en zich met pure levenslust in de arena te storten.

(Zelf als ouder-kind zin om je vol overgave op de dansvloer te gooien? 's Namiddags geeft kabinet k ook een workshop!) 

Eindejaarsconference met Jade Mintjens 

Vr 13.01 | 20 uur

Comedien Jade Mintjens scoorde een finaleplaats bij Humo’s Comedycup, kreeg de zilveren leeuw in het Eén-programma Voor de leeuwen, was één van Michael Van Peels Young Ones, verzorgde het voorprogramma van o.a. Bart Cannaerts en Xander de Rycke en is sinds 2021 een vast gezicht in De Ideale Wereld. En ze is nog steeds maar 23 jaar. Straf!

Breekbaar en intiem concert van Naima Joris

Wo 08.02 | 20 uur

Naima Joris debuteerde vorig jaar op indrukwekkende wijze met een eerste titelloze EP. Met haar radiosingles wist Naima meteen een sterk visitekaartje af te leveren. De Belpopbelofte-titel van Radio 1, een gesmaakte passage in Vive le Vélo en een MIA-nominatie voor doorbraak zijn maar enkele van de vele hoogtepunten die volgden.

Winnaars Eigen Kweek 

Vr 21.04 | 20 uur

Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. In de provincie Antwerpen kozen 13 cultuurcentra uit 38 inzendingen TSJIK TSJAK WHAM om te ondersteunen en te programmeren. Het is een filosofische praatkomedie waarin absoluut niets gebeurt. Tenminste, dat beloven de twee jongemannen op het toneel.

En ook: EXPO | Fabian Fluckiger cureert eerste groepstentoonstelling

september - december 2022

Meer info volgt

Alle nieuws