naar top
CC Ter Dilft
(c) Willem Rosiers
ma 13 juni 2022

Initiatieven voor Oekraïne

De komende weken is Ter Dilft de plek voor warme acties van de Academie en van 6 basisscholen uit Bornem.

Beide projecten grijpen het einde van het schooljaar aan om met hun leerlingen een solidair initiatief te organiseren om geld in te zamelen voor Oekraïne.

Op vrijdag 17 juni komen 1000 leerlingen van 6 Bornemse basisscholen (De Appelboom, Kinderplaneet, Bernardusschool, OLVP lagere school, Huveneers Wintam en Huveneers Hingene) samen in Ter Dilft tijdens hun voettocht voor vluchtelingen. Elke leerling brengt een gepersonaliseerde kei mee om samen op het Cultuurplein voor het cultuurcentrum op te stapelen tot een grote keienberg, als symbool voor verbondenheid met de vluchtelingencrisis. Ze worden nadien getrakteerd op een muzikale voorstelling van ‘Levende Muziek’ rond migratie nu en vroeger in de polyvalente zaal van Ter Dilft. De opbrengst van deze gesponsorde voettocht gaat naar Vluchtelingenwerk Klein-Brabant.

En dankzij de Academie voor Beeldende Kunst is de foyer van Ter Dilft momenteel een kleurrijke plek. Honderden vredesduiven, gemaakt in de Maakplaats, werden door leerlingen van de Academie (van 6 tot 17 jaar) kleurrijk beschilderd en versierd. Tijdens de proclamatie op 25 juni worden de vogels verkocht ten voordele van Oekraïne.

Bij Ter Dilft zijn we blij dat we zulke initiatieven een plek kunnen geven!

Alle nieuws