naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Fotografiecircuit Marilyn De Smet B
zo 10 april 2022

Fotografiecircuit Vlaanderen

Fotografiecircuit Vlaanderen biedt een podium aan fotografen in maar liefst 17 cultuurcentra, waaronder Ter Dilft.

De komende maanden kan je deze fotografen en hun werk komen ontdekken:

Matra II van Marilyn De Smet

Verwondering en verwarring opwekken met de natuurelementen water en lucht. Dàt is wat Marilyn De Smet hier laat zien. Ze legt woeste wateren stil en laat subtiele schakeringen spreken. De rode draad in alles wat ze doet, is een fascinatie voor de zee.

Wo 30/03 tot ma 02/05

Oorlog in Scherpenheuvel van Anne Scheers

Na de neuzekesoorlog is er nu de heilige oorlog met waterpistolen. Deze krantenkop over Scherpenheuvel trok de aandacht van de fotografe en ze ging op onderzoek. Omdat de creatie van dit verhaal gedeeltelijk in de lockdown viel, werd het ook een creatieve zoektocht naar alternatief beeldmateriaal. Het resultaat is een ‘mockumentary’, die totaal niet onrespectvol of kritisch wil zijn, maar een alternatieve versie van de gebeurtenis vertelt met een kwinkslag.

Wo 04/05 tot ma 30/05

Don’t dream it’s over van Sonia De Wit

Twee jaar geleden begon ze in een sloppenwijk in Albanië te fotograferen. Door haar lens leert ze een wereld kennen waar ze amper iets van wist: armoede, toenemende isolatie, sociale uitsluiting en de gevolgen ervan. Ze probeert een verhaal te vertellen, zich te concentreren op het positieve, op de schoonheid die je zelfs in de grootste ellende kan vinden.

Wo 01/06 tot ma 05/09

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Alle nieuws
Deel deze pagina