naar top
CC Ter Dilft
VETO B (c) Willem Rosiers
za 16 oktober 2021

Ter Dilft steunt jonge makers

Anna Dupon en Xandry van den Besselaar vroegen mensen hoe het voelt om alleen te zijn. Het resultaat is 'Project Donald'.

Project Donald

Donald Crowhurst neemt deel aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld. 243 dagen lang is hij alleen op zijn boot, maar als hij bijna bij de finish is, geeft hij op. Na anderhalf jaar lockdown kunnen veel mensen zich voorstellen hoe eenzaam Donald zich moet hebben gevoeld.

Tweemanscollectief VETO is gaan praten met mensen die door de coronacrisis hun richting verloren. VETO stelde hen allemaal dezelfde vraag: hoe voelt het om alleen te zijn? Het resultaat is Project Donald, een een live podcast die op de scène tot leven komt.

Eigen Kweek

Tijdens Eigen Kweek kozen in de provincie Antwerpen 13 cultuurcentra - waaronder ook Ter Dilft - uit 71 inzendingen project Donald om te programmeren. 

Ter Dilft ondersteunde Anna en Xandry met de nodige tijd, ruimte en budget om dit project te realiseren. Zo lieten we hen dit voorjaar met hun geluidstafel Zaal Kloosterheide inpalmen. Op deze manier hopen we dit aanstormend talent toch een extra duwtje in de rug te geven.

Nu de repetities achter de rug zijn, start het echte werk en toeren de dames langs verschillende Vlaamse cultuurcentra. Vrijdag 05.11 kan je hen aan het werk zien in onze schouwburg.

Tickets reserveren voor Project Donald op vrijdag 05.11 om 20 uur kan hier.

Meer weten?

Lees en luister hier naar wat er over Project Donald verteld werd in Espresso op Klara.

Lees hier het gesprek dat we hadden met Tweemanscollectief VETO voor het Ter Dilft Magazine.

Alle nieuws