naar top
CC Ter Dilft
RadiO Zoutloos
vr 02 april 2021

Luister naar Radi'O Zoutloos

Nog tot 04/04 kan je alle afleveringen van dit ontroerend én hilarisch luisterspel (her)beluisteren...

Wie herinnert zich nog de chain reaction van Zoutloos, de prachtige voorstelling van Studio ORKA? Het memorabele moment in de voorstelling wanneer Palmira met haar magische krachten een pingpongballetje aan het rollen brengt en alle voorwerpen van de overleden rusthuisbewoners tot leven komen. Pure magie, zalf voor de ziel.

Zoutloos toerde vanaf 2014 langs tientallen woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland. Jong en oud was laaiend enthousiast, wat resulteerde in volledig uitverkochte tournees. Door corona kan de voorstelling nu niet toeren, maar geen nood! De afgelopen maanden vertaalde Studio ORKA de voorstelling naar een ontroerend en hilarisch luisterspel: Radi'O Zoutloos. Zes afleveringen lang volg je het wel en wee van een nest prettig gestoorde mensen in een rusthuis.

Na de première in Oostende komt Radi’O Zoutloos nu ook naar Klein-Brabant! Via lokale radio Radio Rivierenland (104.9 en 107.6 FM) en onze website kan iedereen luisteren naar het wel en wee van de personages. O.a. Dominique van Malder, Tania Van der Sanden, Ilse De Koe en Joris Hessels zorgen voor een unieke Studio ORKA-sfeer... 

Luister je mee? 

Je hoeft geen tickets te reserveren of je vooraf in te schrijven. De link naar de aflevering wordt hier gepubliceerd wanneer de aflevering te beluisteren is.

Op deze dagen kan je Radi’O Zoutloos via de radio of online volgen:

  • dinsdag 23/03: aflevering 1
  • donderdag 25/03: aflevering 2
  • vrijdag 26/03: aflevering 3
  • dinsdag 30/03: aflevering 4
  • donderdag 01/04: aflevering 5
  • vrijdag 02/04: aflevering 6

Elke aflevering duurt +/- 15 minuten.
Radio Rivierenland zendt elke aflevering 3 keer uit op de vermelde data: om 11 uur, 14 uur en 20 uur via 104.9 en 107.6 FM. 
Via www.terdilft.be kan je telkens vanaf 19 uur de aflevering beluisteren. Alle afleveringen blijven beschikbaar tot zondag 04/04. 

Luistertip: om een goeie luisterkwaliteit te garanderen, raden we aan om speakers, oortjes of een koptelefoon te gebruiken. Alle afleveringen zijn trouwens in Binaural Audio opgenomen, wat met een oortjes/koptelefoon zorgt voor een soort 3D-geluid.

Beluister nu al de audioteaser via deze link!

Van/met: Ilse de Koe, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Steven Beersmans, Tania Van der Sanden, Julie Delrue, Philippe Van de Velde, Ineke Nijssen, Simon De Beleyr
Intro: Joris Hessels, Jozef Claeys
Opname/montage/klankmontage: Jeff Claeys
Assistentie audio: Lotte Nijsten, Gillis Van Der Wee
Audiomix: Jeff Claeys.
Muziek: Jeff Claeys, Orchestre International du Vetex.
Met dank aan: Tom Dupont, Walter Schudel, An De Broeck, Lucas Derycke, Flanders Boys Choir (dirigent: Dieter Van Handenhoven, zang: Aeneas Aps)


Radi’O Zoutloos is een productie van Studio ORKA in coproductie met De Grote Post, kleinVerhaal en TAZ. Met steun van de Vlaamse Overheid.

Alle nieuws