naar top
CC Ter Dilft
Logo Eigen Kweek.jpg
vr 30 april 2021

Groen licht voor jong talent

Fantastisch nieuws! 'Eigen Kweek' krijgt een subsidie toegekend als bovenlokaal cultuurproject... en wij doen mee!
Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject voor jonge podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders. 37 cultuurcentra in de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en West-Vlaanderen slaan de handen in elkaar en hopen hen zo een duwtje in de rug te geven.
 
Deze week kreeg Eigen Kweek de verhoopte subsidie toegekend als bovenlokaal cultuurproject. De Commissie onderstreept de aandacht voor de spreiding van jonge makers, het lanceren van regionaal talent en het opleiden van zakelijke leiders.
 
Concreet betekent dit dat we heel binnenkort kunnen starten met het ontwikkelingstraject in 3 provincies (Antwerpen, West-Vlaanderen en Vlaams-Brabant) waarbij we per provincie één gezelschap/artiest koppelen aan één zakelijke leider. Samen krijgen zij de kans om hun allereerste artistieke productie te realiseren.
 
Alle info en de lijst met geselecteerden vind je op www.eigen-kweek.be.
 
Vanuit Ter Dilft gaan we de komende maanden binnen 'Eigen Kweek' aan de slag met de jonge theatermakers Anna Dupon en Xandry van den Besselaar van tweemanscollectief VETO en hun zakelijk leider Vera Otte.
 
#eigenkweek
Alle nieuws