naar top
CC Ter Dilft
Fien Amelinckx
do 22 oktober 2020

Landschapskunst inspireert

‘Bravo’ voor Fien (7) van landschapskunstenaar Estelle Chrétien en kompaan Miguel Costa.

Tientallen creatieve geesten deelden deze zomer foto’s, tekeningen en schilderijen die ze maakten dankzij de inspiratie die kasteeldomein d’Ursel hen bood. Om de creativiteit extra aan te wakkeren organiseerde het kasteel de wedstrijd #kasteelinbeeld waarbij deelnemers hun werken inzonden en zo kans maakten op enkele mooie prijzen.

Deze week reikte het kasteel haar prijzen uit. De tweede prijs ging naar de 7-jarige Fien uit Hingene. Zij raakte deze zomer geïnspireerd door de botjes die de Franse landschapskunstenaar Estelle Chrétien op uitnodiging van Ter Dilft maakte op het kasteeldomein. Dat Fien haar botjes als inspiratiebron gebruikte inspireerde Estelle dan weer om haar vanuit Frankrijk - opnieuw met botjes - op creatieve wijze te feliciteren.

En ook de jury was onder de indruk van haar creativiteit: ‘De manier waarop Fien haar fantasie heeft losgelaten op een foto van het kunstwerk van Estelle Chrétien is fantastisch’, vatte de jury samen. ‘Het is mooi om te zien hoe ze benen heeft gemaakt van de boomstammen en die verder heeft aangekleed met een kleurrijk rokje. Het beeld zou zo kunnen dienen als cover voor een kinderboek.'

Lees op de website van kasteel d'Ursel meer over de wedstrijd en andere winnaars.

Over de landschapskunst in het park van Hingene

Samen met haar kompaan Miguel Costa maakte Estelle Chrétien deze zomer op vraag van Ter Dilft 5 werken op het kasteeldomein. Tussen juli en september kwamen honderden bezoekers tussen de bomen in het park naar de werken speuren. Zo hoopten Ter Dilft en kasteel d'Ursel samen een coronaveilig alternatief te bieden voor de vele gecancelde evenementen.

Alle nieuws