naar top
CC Ter Dilft
Sidi Larbi Cherkaoui @ Ter Dilft
wo 09 september 2020

Wereldklasse in Bornem

Topchoreograaf Sidi Larbi Cherkaoui is met zijn dansgezelschap Eastman nog een hele week te gast in Ter Dilft.

Het gezelschap legt hier in Bornem de laatste hand aan hun nieuwe dansvoorstelling 3S die op 26 september in Italië op het festival TorinoDanza in wereldpremière gaat.

'Eastman was de afgelopen seizoenen al meerdere keren te gast in Bornem. Toen zij een locatie zochten voor een artistieke residentie, vonden we elkaar meteen. Zij zijn blij dat ze eindelijk terug op een podium kunnen staan en kunnen repeteren, wij zijn blij dat we de locatie kunnen bieden als hulp bij het creatieproces van dit internationaal gerenommeerd gezelschap. De voorstellingen van Cherkaoui zijn absolute wereldtop’, legt Kevin Suetens, programmator van Ter Dilft, uit.

Het gezelschap gebruikt nog tot en met vrijdag 11 september verschillende ruimtes in Ter Dilft voor hun repetities. Ze worden daarbij voor licht en geluid bijgestaan door de theatertechniekers van het cultuurcentrum.

Voorlopig zijn enkel de data van de Italiaanse première bekend van 3S. Maar wie het gezelschap van Sidi Larbi Cherkaoui in Bornem aan het werk wil zien, kan een ticket kopen voor de voorstelling Nomad op 7 november in Ter Dilft.

Over Sidi Larbi Cherkaoui

Belgisch topchoreograaf Cherkaoui realiseerde in zijn 20-jarige carrière ondertussen meer dan 50 choreografieën waarmee hij een rist prijzen in de wacht sleept. Hij werd 3 maal door magazine Tanz onderscheiden als choreograaf van het jaar. Zijn eerste choreografieën realiseerde hij als lid van het collectief Les Ballets C de la B en hij is naast artistiek directeur van zijn eigen gezelschap Eastman ook artistiek directeur van Ballet Vlaanderen. Sinds 2017 is hij regelmatig betrokken bij optredens en clips van popicoon Beyoncé.

www.east-man.be 

Alle nieuws