naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Red Alert B
wo 26 augustus 2020

Ter Dilft kleurt rood

Vrijdag 28/08 slaan we samen met meer dan 150 cultuurhuizen en organisatoren alarm n.a.v. de huidige maatregelen.

Vrijdag 28/08 zetten we de lichten van cultuurcentrum Ter Dilft in het rood. Samen met meer dan 150 cultuurhuizen over heel België geven we Red Alert van 21 tot 23.55 uur. Symbolisch, want het is vijf voor twaalf voor de cultuur- en evenementensector. De cultuursector vraagt een gelijkwaardige behandeling zodat ze opnieuw wat leefbaarder kan werken.

‘Cultuur is essentieel voor het welzijn van mensen. Zonder cultuur geen samenleving. Het publiek snakt naar beleving en het o zo belangrijke gevoel van samenzijn. We willen af van de stiefmoederlijke behandeling. We kunnen in veilige omstandigheden samen aan cultuur doen. Laat ons dat dan ook doen. We willen geen voorkeursbehandeling, maar ook niet minder dan andere sectoren. Publiek en veiligheid komen voor ons steeds op de eerste plaats’, klinkt het bij cult! vzw, netwerkorganisatie en initiatiefnemer van #redalertbelgium.

Ook in Ter Dilft gaan vrijdag de rode lichten aan. Onze voorgevel, langs de kant van de Sint-Amandsesteenweg, kleurt vanaf 21 uur rood. In Ter Dilft staan we te popelen om dit seizoen op een veilige manier terug publiek te ontvangen en zijn er ook van overtuigd dat dat kan. We hopen daarom dat de cultuursector snel de steun krijgt die ze verdient. Door de rode lichten aan te steken onderschrijven we mee het pleidooi om belang van cultuur naar waarde in te schatten, voor elke laag in de samenleving...

#redalertbelgium

De 'red alert'-actie is ontstaan in het Verenigd Koninkrijk.

Bereikbaar voor de pers: 
> Griet Ivens, directeur CC Ter Dilft: 0496 22 62 36 | griet.ivens@terdilft.be
> Fran De Pauw, communicatiemedewerker cult! 0494 99 20 11| fran@cult.be

Alle nieuws