naar top
CC Ter Dilft
NB Podiumaanhuis B.png
wo 01 april 2020

Cultuur vanuit je zetel

Overal ter lande worden de krachten gebundeld om ons toch nog te kunnen laten genieten van theater, film, muziek...

We deden voor jullie een greep uit het ruime online aanbod.

PODIUM

Via www.podiumaanhuis.be vind je integrale theatervoorstellingen online, zowel voor jong als oud. Denk aan Kapitein Winokio, Theater FroeFroe, BRONKS... voor de kleinsten, maar ook aan werk van de KOE, Compagnie Cecilia, NT Gent en veel meer. Zeker de moeite om eens te gaan snuisteren en een lijstje van je favoriete must-sees te maken!
Wil je ook eens zien waar onze noorderburen zoal mee bezig zijn? Surf dan naar Theaterflix.

POPMUZIEK

Via AB TV van Ancienne Belgique kan je heel wat livestreams van eerdere concerten bekijken. Van internationale artiesten als Roisin Murphy en Oasis tot onze eigen revelaties Trixie Whitley en Zwangere Guy.

Met de Radio 1-sessies brengt Radio 1 alle beste Belgische artiesten tot in je huiskamer.

KLASSIEKE MUZIEK

Het grootste concerthuis  van Duitsland, De Berliner Philharmoniker zet zijn Digital Concert Hall uitzonderlijk en éénmalig gratis open voor het grote publiek. Een maand lang kan iedereen gratis genieten van hun gestreamde concerten.

Ook via Evil Penguin TV komt de liefhebber van klassiek zeker aan zijn trekken!

FILM & DOCU'S

Ook onze dinsdag-filmdag kan door omstandigheden nu helaas niet doorgaan. Maar niet getreurd. Via Dalton.be vind je wereldcinema, uitstekende documentaires, knappe kortfilms en kinder- en jeugdfilms van JEF verzameld op een platform.

Meer docu's vind je via IDFA. Recentere films en kleinere arthousemovies via o.a. Lumière, Mubi, Cinemember en Uncut.

DANS

Bij Ter Dilft besteden we ook graag de nodige aandacht aan dans in ons aanbod. En ook hier laten de gezelschappen ons niet op onze honger zitten. Zo selecteerde Opera en Ballet Vlaanderen hun beste voorstellingen van de voorbije seizoenen voor jou.

Fan van hedendaagser werk? Enkele maanden geleden stond Jan Martens nog in Bornem met zijn meesterwerk Rule of Three. Hier kan je de gesmaakte opvolger Dog days are over bekijken. 

Zin in meer?
De bibliotheek van Bornem voorziet je ook graag van tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.
Volg ook zeker de facebookpagina van Ter Dilft. Ook daar proberen we regelmatig fijne cultuurtips te delen.

Heb je zelf inspiratie? Aarzel niet om te mailen naar info@terdilft.be!

Alle nieuws