naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
200202 Algemeen B.jpg
vr 07 februari 2020

Week van de Nieuwe Muziek

Van 02/03 t.e.m. 08/03 dompelen we je volledig onder in de fascinerende wereld van de hedendaagse klassieke muziek.

De Academie voor Muziek, Woord en Dans, de bibliotheek en cultuurcentrum Ter Dilft slaan de handen in elkaar voor de Week van de Nieuwe Muziek. Van maandag 2 t.e.m. zondag 8 maart organiseren we allerlei activiteiten rond hedendaagse klassieke muziek. Concerten die je alvast niet mag missen deze week zijn:

Di 3/03: Slag op het IJs met live compositie
Slag op het Ijs van de legendarische regisseur Sergei Eisenstein (o.a. Pantserkruiser Potemkin) en Dmitri Vasiljev heeft een knappe soundtrack van componist Sergej Prokofjev, maar deze avond hoor je een heel andere creatie!
Fedra Coppens, docente aan onze Academie voor Muziek, Woord en Dans, zal bij een fragment van de film live muziek componeren door middel van soundpainting. Deze techniek kan je zien als een gebarentaal om mee te componeren. Het strijkorkest en de fluitklas reageren op de gebaren van Fedra en geven er hun eigen interpretatie aan, en vice versa. Zo creëren ze samen een spannende en unieke soundtrack voor deze historische film.

Vrij 6/03 om 20 uur: Gavin Bryars
Niemand minder dan componist Gavin Bryars staat vrijdag in onze schouwburg. Deze uitzonderlijke man, waarvan de muziek zelfs werd opgepikt door Tom Waits, staat altijd open om iets nieuws te proberen. Samen met de leerlingen dans & muziek gaat hij aan de slag met zijn iconische plaat Jesus' Blood Never Failed Me Yet.

Za 7/03 om 20 uur: Kugoni Trio
Deze winnaars van de eerste editie van SuperNova Classic stellen vijf vooraanstaande hedendaagse Belgische componisten voor: Piet Swerts, Wim Henderickx, Jeroen D'hoe, Mathias Coppens en Pieter Schuermans.

Tijdens deze week staat ook onze bib volledig in het teken van de nieuwe muziek en krijgen de leerlingen van onze academie een special treatment.

Hou zeker onze website in de gaten voor meer info!

Alle nieuws