naar top
CC Ter Dilft
FOA visual
di 27 november 2018

INBRAAK part II

Zondag 02/12 haalt Joris Caluwaerts twee unieke en verrassende geluidswerkjes naar onze knusse podiumliving...

Ter Dilft nodigt Joris Caluwaerts uit om dit seizoen 'in te breken' in de programmatie van Ter Dilft. Hiervoor spreekt hij zijn eigen artistieke netwerk aan. Hij gaat zelf op de scène staan en/of inviteert interessante, opmerkelijke, grensverleggende artiesten.

In oktober trapten we onze reeks INBRAAK in stijl af met een uitverkocht optreden van STUFF. Vorige zondag was er een zeer sfeervolle Floating On Air I in een knus ingerichte living op ons podium.

Next up: Floating on Air II.

Zondag 01/02 plant Joris opnieuw twee unieke voorstellingen en laat ons zo binnenkijken in de verrassende en veelzijdige wereld van podcasts, hoorspelen, soundscapes...

Soirée Composée
Lucas Derycke & Wederik De Backer

Lucas Derycke legt zich toe op verhalende radio. Geen pure geluidskunst, maar audio als middel om te zeggen wat hij te zeggen heeft. Hij maakt radiodocumentaires, -fictie en mockumentaries voor binnen- en buitenlandse zenders en sleepte voor zijn audiowerkstuk Screener de belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen in de wacht.

Wederik De Backer maakt audiofictie, radiodocumentaires en podcasts. Zijn audioproductie Almanak, over wel en wee in de Brugse Poort in Gent, kreeg nagenoeg alle prijzen die er maar te winnen zijn van New York tot Roemenië. Samen werken ze momenteel aan een radiofictie-reeks voor de Duitse omroep WDR en zijn ze drijvende krachten achter de podcast Plantrekkers.

First Contact
Het nieuwstedelijk

First Contact vertelt het verhaal van een vader die nooit een wezenlijke band had met zijn dochter en wanhopig contact zoekt wanneer het helemaal mis loopt. Het is een unieke mix van muziek, strip en theater in Appvorm. Adriaan Van Aken maakt er nu een luisterversie van met beelden van Wide Vercnocke en muziek van Joris Caluwaerts.

Pasta On Air!
Om 18 uur kan je je benen onder tafel steken in het CultuurCafé voor een pasta (spaghetti bolognaise of vegetarisch) en een glas wijn voor slechts 11 euro. Wij zorgen voor passende soundscapes en podcasts om je al helemaal in de sfeer te brengen!
Reserveren doe je hier.

Check zeker ook eens de wekelijkse audio- of podcast-tip van Joris via de nieuwspagina!

Alle nieuws