naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
180301 Dounia beter (c) Inge Baes B
do 22 februari 2018

Ontwapenend theater

Dounia Mahammed brengt met 'Salut Copain' een heel ontwapenende en persoonlijke voorstelling.

Theatermaakster Dounia Mahammed (25) kreeg voor de voorstelling Salut Copain terecht de SABAM Jongtheaterschrijfprijs op Theater Aan Zee. De voorstelling werd overladen met superlatieven, maar dat doet de pas afgestudeerde Dounia niet zweven.

Salut Copain is een reeks bespiegelingen van een jonge vrouw die de wereld met opmerkzame blik aftast. Dounia stelt ze zich vragen over hoe we zijn, waarom we zijn en waarom we zijn hoe we zijn. Dit intieme gesprek met het publiek gaat daarnaast ook over de schoonheid van de kleine dingen in het leven, die we soms dreigen ze te vergeten. Dounia brengt haar monoloog met een bijzondere gevoeligheid voor taal, humor en beeldend denken.

Enkele recensies:

‘In de intimistische monoloog ‘Salut Copain’ weet ze zichzelf en het publiek samen te brengen. Om stil van te worden… Dounia Mahammed is een naam om in de gaten te houden, niet alleen als  auteur, maar ook als speelster, als theatermaakster.’ (***** Theaterkrant.nl)

‘De voorstelling is van een ontwapenende eenvoud. Dounia Mahammed is jong maar niet naïef. Ze verrijkt het theaterlandschap met een intrigerende, verfrissende en ontroerende stem. Het valt alleen maar te hopen dat ze alle kansen krijgt die ze verdient .’ (e-tcentra.be)

‘Uitzonderlijk is de poëtische diepgang van de tekst, Mahammeds natuurlijke uitstraling en haar zorgzame, secure spel.’ (De Morgen)

‘Terecht kreeg ze vorig jaar op Theater Aan Zee de SABAM Jongtheaterschrijfprijs. Ze speelt als geen ander met de vele talen die ze machtig is en zet verbeelding en frictie in als tegenpolen.’ ( Cutting Edge)

Tickets en info.

 

 

 

 

 

 

 

Alle nieuws