naar top
CC Ter Dilft
Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Dialoog Friedl'_c_Joost_Joossen B
zo 18 maart 2018

Antwoorden op levensvragen

Ben ik gelukkig? Hoe zal onze toekomst eruit zien? Op 20 april fileert Friedl' Lesage 'grote levensvragen'.

Radio 1 organiseerde eind 2017 een grootschalige Vlaamse bevraging, waarbij 'grote levensvragen' aan de kaak werden gesteld: o.a. 'Hoe lang blijft onze aarde nog leefbaar?' en  'Wat is de zin van mijn leven?' passeerden de revue.

De muziektheatervoorstelling De Grote Levensvragen waarmee Radio 1-presentatrice Friedl' Lesage nu Vlaanderen doorkruist, gaat dieper in op deze thema's. Samen met gasten zoals Johan Braeckman (filosoof, UGent), Tom Hannes (muzikant, boeddhist) en Petra De Sutter (gynaecologe, UGent en boegbeeld transgenderbeweging) bespreekt ze thema's als geloof, angst, onzekerheden, gezondheid, geluk, betekenis en engagement aan bod.

Het zijn telkens interessante, zelfs confronterende avonden, die volgens velen ook bevrijdend werken. Ondanks de soms 'zware' thema's, wordt er over gewaakt dat de gesprekken niet te zwaar op de hand worden.

Zowel voor de toeschouwers als voor Friedl' Lesage blijft elke avond een uitdaging, want ze weet nooit vooraf wat er gezegd zal worden. Zo blijft het spannend. 'Niet komen luisteren, is een gemiste kans' volgens Friedl.

Lees hieronder alvast het volledig artikel over De Grote Levensvragen. 

Alle nieuws