naar top
CC Ter Dilft
ZOOks B
wo 31 januari 2018

Exclusieve première ZOOks

Zin om als eerste de nieuwe Vlaamse animatiefilm ZOOks te bekijken? Ter Dilft en De Kollebloem bieden je de kans!

Tijdens krokusvakantie gaat de Vlaamse animatiefilm ZOOks in première doorheen heel Vlaanderen. Op woensdag 14 februari kan je de film in CC De Kollebloem gaan kijken. 

ZOOks is een film van de broers Kristoff en Dimitri Leue. Het is een hedendaags sprookje over de fragiele relatie tussen mens en natuur, een brandend actueel thema dat onze volle aandacht verdient. Robin, een rebels tienermeisje, trekt naar het verboden woud om de mysterieuze verdwijning van haar moeder te onderzoeken. Ze ontmoet er een 'wilde jongen'. Hij weet wat er met haar moeder gebeurde. Slagen ze er in om hun families te herenigen en ook de relatie tussen mens en natuur, de stad en het woud te herstellen? Of gaat alles verloren?

Om jongeren echt te mobiliseren en bewust te maken van het belang van de natuur, is er naast de film ook een website waar jongeren interactief aan de slag kunnen. Vanaf 9 februari kan het jonge publiek op www.natuurcontrole.be samen ten strijde trekken tegen de boze koning Ferdinand om de natuur te redden. Daarnaast worden de jonge kijkers uitgedaagd om een heuse natuuractie te organiseren met de klas, jeugdbeweging, vriendjes of het gezin.

Kom de film kijken en maak kennis met de tekenfilmversie van o.a. Matteo Simoni, Frank Focketyn, Warre Borgmans, Wouter Hendrickx, Tine Reymer en Wim Helsen.

www.zooks.be

 

Alle nieuws