naar top
CC Ter Dilft
171028 Wat Er Gebeurde (c) Kurt van der Elst
do 12 oktober 2017

Fantasie op hol

'Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten' is een spannend avontuur voor kinderen en (groot)ouders...

Een meisje wacht na schooltijd op haar moeder. Die is te laat. Dat kan gebeuren. Maar het wachten duurt wel lang. Ze laat haar gedachten de vrije loop, terwijl de boom achter haar het hele schoolplein vol huilt. Mieren varen rond in gymschoenen, tegels veranderen in drijvende ijsschotsen. Het meisje telt moedig de minuten af, terwijl het podium langzaam volloopt.

'Wat er gebeurde terwijl de mussen de polka dansten' is even gek als de titel doet vermoeden, maar ook herkenbaar voor iedereen. Janne Desmet (Chasse Patate, Quiz Me Quick, Amigo's) gaat op een schitterend grappige manier in dialoog met het publiek.

De voorstelling speelt zaterdag 28/10 om 14.30 uur op locatie in GC De Nestel (Sint-Amands) en is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar.

In de pers:

'Tot die unieke enscenering zich laat voelen en regen de theaterzaal binnensijpelt, met de boom die water huilt en het podium in een grote plas verandert – tot alle grenzen tussen stand-up en theater, tussen de krijtlijnen die volwassenen voor hun kinderen uittekenen en het kinderlijke spel dat het overneemt worden weggevaagd.' (De Morgen)

'Regisseur Jellie Schippers en ontwerpster Myriam Van Gucht claimen onze sympathie voor dit losgeslagen mini-projectiel. In één beweging zingen ze ook de lof van de vindingrijkheid. Verwacht niet het onverwachte, zoek het zelf op: onze verbeelding laat ons nooit in de steek.' (De Standaard)

'Wat er gebeurde… is allerminst betuttelend en slaat het meest aan bij het publiek wanneer het meisje stevig durft te rebelleren, zoals bij het opeten van de blauwe krijtjes of het wegmoffelen van een platte banaan in haar nog propere handdoek.' (Cobra.be)

Lees zeker ook de recente recensie onderaan!

Info en tickets.

Alle nieuws