naar top
CC Ter Dilft

Bedrijvenpool Ter Dilft

Met de vzw Bijzondere Culturele Activiteiten Ter Dilft slaan we een brug tussen bedrijfsleven en cultuur.

De vzw Bijzondere Culturele Activiteiten Ter Dilft 2019-2020: 

Advicegroup & Walraevens
Advocatenkantoor Bart Schuermans
Bank Nagelmackers
Bouwbedrijf Weckx-Van Pellicom
Brijs nv
Deze Week / De Zondag / Steps / Digilocal
Erik Schilders bvba
Friesland Campina
Hens Van Meulder
Interieurglas
Lambrechts nv
Mediaan Reisbureau
Muyshondt Electro Service
Studio Klein Brabant
Topfloor
Waumans André

Eind jaren ’80 werd de bouw van de nieuwe schouwburg van cultuurcentrum Ter Dilft gestart. De schaalvergroting en toegenomen technische professionaliteit die dit project met zich meebracht, was meteen de aanzet om op zoek te gaan naar mogelijkheden om cultuur en het bedrijfsleven op een interessante manier aan elkaar te linken. 

Ter Dilft besloot om een ‘bedrijvenpool’ op te richten. In 1990 werden een aantal bedrijven gecontacteerd en warm gemaakt voor dit initiatief.  Aanvankelijk besloten een 10-tal bedrijfsleiders om zich te engageren in de vzw Bijzondere Culturele Activiteiten Ter Dilft. Intussen, 25 jaar later, is het aantal bedrijven verdubbeld! 

Het persoonlijke contact met de bedrijfsleiders is belangrijk. Het biedt ons de kans om met elk van hen een kwalitatieve en stabiele relatie op te bouwen. Daarom wordt het aantal leden van de bedrijvenpool bewust constant gehouden. Anderzijds verhoogt hiermee ook de waarde van de bedrijvenpool: elk bedrijf weet zich opgenomen in een uniek regionaal netwerk. 

Jaarlijks, voor de bekendmaking van het nieuwe aanbod aan het grote publiek, selecteert de pool een vijftal ‘bijzondere culturele manifestaties’. Dit zijn voorstellingen/activiteiten die wat extra financiële ruggensteun goed kunnen gebruiken. Door de inbreng van de bedrijvenpool kunnen we ze betaalbaar aanbieden aan onze bezoekers. Zowel grote namen als voorstellingen die omwille van hun eigenheid wat uit de band springen, worden door de pool ondersteund.

Elk bedrijf krijgt voor deze ‘bijzondere manifestaties’, en afhankelijk van het lidgeld dat wordt betaald, in totaal 20 of 40 vrijkaarten. Deze vrijkaarten kan men als bedrijf zelf spreiden over de verschillende poolvoorstellingen. Na elke poolvoorstelling bieden we de bedrijfsleiders en hun genodigden een receptie aan. Naast de poolvoorstellingen en bijhorende recepties kunnen alle poolleden ook telkens twee vrijkaarten opvragen voor elke voorstelling en film die georganiseerd wordt door het cultuurcentrum. Van deze mogelijkheid wordt meer en meer gebruik gemaakt.

Als extra return geeft Ter Dilft de leden van de bedrijvenpool ook de nodige publicitaire aandacht. Alle bedrijven worden één voor één vermeld bij elke poolvoorstelling in de jaarlijkse seizoensbrochure en hun logo’s worden systematisch getoond voor en na elke poolvoorstelling. Ook in het driemaandelijkse magazine Ter Dilft Nieuws en in publicitaire advertenties worden de bedrijfslogo’s regelmatig opgenomen.

Zo blijven we trouw aan het oorspronkelijke doel: nauwe banden tussen bedrijfswereld en cultuur stimuleren, steeds vertrekkend vanuit persoonlijk contact tussen mensen. Deze formule is immers de basis van ons succes!

Meer info?

Neem dan contact op met:
Griet Ivens, directeur, 03 890 69 40, directie@terdilft.be

Ter Dilft nieuwbouw B (c) Morgen Architectuur2.jpg Buiten 01 B (c) Henri Van Cleemput