UPDATE 23/01: Nastaran Razawi Khorasani werd met deze voorstelling genomineerd voor een performance festival in Tokio, waardoor ze genoodzaakt is om haar voorstelling in Ter Dilft (voorlopig) te annuleren. Tickethouders werden gecontacteerd en terugbetaald. 

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo-performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs.  

Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft. De voorstelling won Theaterprijzen in 2020 en 2021 en werd in 2022 geselecteerd door Het TheaterFestival Vlaanderen als een van de meest belangwekkende, maatschappelijk relevante en vernieuwende voorstellingen van het afgelopen seizoen. 

Nastaran: ‘Ik voel meer dan ooit de verantwoordelijkheid om me uit te spreken voor zij die dat niet kunnen. Als vluchteling heb ik mijn kindertijd in Iran achtergelaten. In Nederland leef ik in vrijheid, maar identificeer me sterk met de jongste generatie kinderen in Iran nu. Ik wil hun stemmen, die anders niet gehoord worden, laten klinken.’ 
 
Wat betekent het om in een dictatuur te moeten leven? Met welke gedachten en hoop houdt de jonge generatie zich staande? Songs for no one gaat over de kwetsbaarheid van vrijheid, over onvrijheid in het dagelijkse leven en over toekomstdromen van vrijheid. 

www.nastaran.nl 

'Als ze zingt, danst en rapt, voel je de bizarre werkelijkheid achter geblindeerde ramen in een land waar verraad, blokkades en geheime diensten weliswaar kinderlevens infecteren, maar hun dromen niet.' (****de Volkskrant)

'Haar interviewtechniek is voorbeeldig: ze legt de kinderen niets in de mond, houdt de vragen alledaags en concreet en vraagt goed door.’ (****NRC)

Wanneer

  • vr 08 maart 2024
    van 20 uur tot 21.10 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 15,00 (Vriendenpas: € 12 | -19 tarief: € 7,5 | Kansentarief: € 3 | Kansentarief -19: € 1,5 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/

Contact

website
Bestel tickets
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen
1

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina