Dit is een archief item!

Na Flamer, haar dansant-duet met broer Lander, en Moving Ballads, een gedanst lied op de noten van jazztalent Hendrik Lasure, creëert choreograaf Femke Gyselinck op uitnodiging van Platform-K een dansvoorstelling die een speels antwoord zoekt op de vraag: Hoe verander je een afgesproken plan? En wat doe je wanneer iemand jouw plan wil wijzigen? 

In Change of Plans kijk je naar drie dansers en twee muzikanten die hun plannen de hele tijd moeten bijsturen en op elkaar afstemmen. Choreografieën worden meteen in de war gestuurd zodra ze samen op een podium staan.  

De titel van de voorstelling Change of Plans verwijst naar een strofe uit de Billie Eilish-song My Future, waarin Eilish reflecteert over het verleden en hoopvol naar de toekomst kijkt. Ze beschrijft hoe ze zichzelf ziet transformeren in haar verbeelding.? 

Muzikale wonderkinderen Hendrik Lasure (piano, keyboard) en Adia Vanheerentals (sax) componeerden nieuwe muziek voor de voorstelling, op het snijpunt tussen jazz en pop, en brengen hun soundtrack ook live. Een duet tussen piano en sax, maar ook tussen dans en muziek. Als concert houdt Change of plans je op het puntje van je stoel, als dansvoorstelling word je als kijker meegenomen op een zoektocht, waarin dansers als individuen uitblinken en net sterker worden als ze het samen aanpakken.

Femke Gyselinck is danseres en choreografe. Na het afronden van haar studies aan P.A.R.T.S in 2006 werkte ze 9 jaar als artistiek assistent van Rosas/Anne Teresa De Keersmaeker. Sindsdien maakt ze bloedmooi werk in eigen naam.  

'Onbeperkt Gracieus' (Het Nieuwsblad)

Wanneer

  • do 01 februari 2024
    van 20 uur tot 20.55 uur

Waar

naam
Black Box
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 22,00 (Vriendenpas: € 19 | -19 tarief: € 11 | Kansentarief: € 4,4 | Kansentarief -19: € 2,2 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina