Dit is een archief item!

Thuis, dat is waar het hart is. Voor Bombino en de meeste andere Touaregs is dat in de Sahara in Niger. Een plek die door de rest van de wereld gezien wordt als een hete woestenij, een broeihaard voor religieus extremisme en terroristen. Omara ‘Bombino’ Moctar wil ons graag op andere gedachten brengen.

Het vieren van zijn thuis in de woestijn, hoe het te beschermen, te ontwikkelen, te verenigen, te respecteren en bovenal nooit te vergeten zijn de belangrijkste thema’s op Deran, zijn 6de Grammy-genomineerde album. Daarop combineert hij op magistrale wijze westerse blues- en rockmuziek met authentiek Afrikaanse en Arabische ritmes en Caribische klanken als reggae.

Het resultaat is een combi van rauwe woestijnblues zoals we dat ook kennen van zijn vakbroeders Tinariwen en Tamikrest en het virtuoze gitaarwerk, vergelijkbaar met grootheden als Jimi Hendrix en David Knopfler. Dat laatste wordt beklemtoond tijdens dit (semi)akoestische concert. 

Een concert van wereldformaat.  

‘One of the world’s greatest living blues guitarists' (The New York Times)

www.bombinomusic.com 

Wanneer

  • do 19 oktober 2023
    van 20 uur tot 22 uur

Waar

naam
Clubzaaltje Hingene
adres
Leopoldstraat 82880 Bornem

Prijs

€ 20,00 (Vriendenpas: € 17 | -19 tarief: € 10 | Kansentarief: € 4 | Kansentarief -19: € 2 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets
2

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina