Dit is een archief item!

Benoit Mernier is een Belgisch organist/componist en docent orgel aan het Conservatoire Royal van Brussel. Hij opent de Orgelzondagen met zijn nieuwe programma ‘J. S. Bach – Influences, confluences’. We horen naast monumentale orgelwerken van J. S. Bach ook intieme orgelmuziek van componisten die Bach hebben beïnvloed, maar ook moderne orgelwerken van componisten die door Bach beïnvloed werden. Het prachtige Thomas-orgel van Bornem, dat gebaseerd is op orgels uit Bachs tijd, en is daarom het geschikte instrument voor dit nieuwe originele programma.

Het Thomas-orgel van de centrumkerk van Bornem werd in 2013 gebouwd door de Belgische orgelbouwer Dominique Thomas en is van een uitzonderlijke schoonheid waar de muziek van Johann Sebastian Bach en tijdgenoten voortreffelijk tot zijn recht komt. Reden te meer om dit orgel opnieuw te laten schitteren tijdens de orgelzondagen: vier unieke, zomerse, orgelconcerten door top-organisten, in combinatie met andere musici en ensembles. Na elk concert kan u genieten van een overheerlijke gratis Bornem Tripel/Dubbel in de tuin van de oude pastorie.

Een organisatie van Orgelvereniging Bornem ondersteund door de Gemeentelijke Cultuurraad Bornem en Cultuurcentrum Ter Dilft.

Dit is een externe organisatie, de Ter Dilft-voordelen gelden niet bij deze voorstelling.

Wanneer

  • zo 25 juni 2023
    van 15 uur tot 16 uur

Waar

naam
Kerk Bornem
adres
Kardinaal Cardijnplein 2880 Bornem

Prijs

€ 14,00
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina