Dit is een archief item!

Tango ontstond op het einde van de 19de eeuw, aan de oevers van de Rio de la Plata, in Buenos Aires in Argentinië en Montevideo in Uruguay. De dans en muziek van nakomelingen van zwarte slaven vermengde zich met die van immigranten uit Italië en Spanje. In de gloriejaren van de tango – halverwege de 20ste eeuw – werd de dans een belangrijk onderdeel van de Argentijnse identiteit en nog later waaide hij ook over naar Europa. De tango is een stijlvolle dans, ingetogen en expressief tegelijk, met aandacht voor gevoel en muzikaliteit en veel ruimte voor eigen invulling. Heerlijk om te doen én om naar te kijken!

Astrid Maria Cerpentier is de bezielster van Tango Alegre / De Koffiefabriek. Ze is lesgever, danser, performer en organisator. Samen met danspartner David Nouwen geeft ze een initiatie Argentijnse tango voor iedereen: beginnende en niet zo beginnende dansers, nog-niet-begonnen, lang begonnen en ooit begonnen tangodansers.

Het gelegenheidsensemble Tango Alegre Orchestra bestaat uit Robin El-Hage (piano), Matias Pedrana (bandoneon), Radboud Van Geldre (viool), Daniel Lehmann (contrabas). Het zijn stuk voor stuk bevlogen muzikanten die zich verdiept hebben in de  traditionele, moderne en hedendaagse Argentijnse tango.  Samen brengen ze een repertoire geschikt voor de danser én de luisteraar, de liefhebber en de kenner van muziek en dans. Tango DJ Mi Cielo brengt het geheel samen met zijn energieke, unieke mix aan 80% traditionele en 20% neo en non tango. Voor elk wat wils dus, een avond a la parilla, zoals het een echte Argentijnse tango-avond betaamt. 

Programma

  • 18.30 uur: deuren en bar open
  • 19 uur: initiatie door Astrid Maria Cerpentier
  • 20 uur: DJ Mi Cielo
  • 20.30 uur: Tango Alegre Orchestra
  • 21.15 uur: DJ Mi Cielo
  • 22 uur: Tango Alegre Orchestra
  • 22.45 uur: DJ Mi Cielo

In de Spiegeltent naast kasteel d'Ursel.

Wil je op voorhand danslessen Argentijnse tango volgen? Kijk dan eens op www.tangoalegre.be (Antwerpen), www.tangolaluna.be (Antwerpen), www.tangodansen.be (Antwerpen, Mechelen, Mortsel, Dilbeek), www.recuerdo.be (Gent) of www.tangueria.be (Brussel).

Dit evenement is een deel van Winterdans van kasteel d’Ursel. Ontdek hier het volledige programma van 10 dansavonden.

Volg het laatste nieuws via het evenement op Facebook en deel het met je vrienden.

Dit is een externe organisatie, de Ter Dilft-voordelen gelden niet bij deze voorstelling.

Wanneer

  • wo 29 november 2023
    19 uur

Waar

naam
Kasteel d'Ursel
adres
Wolfgang d'Urselstraat 92880 Bornem

Prijs

€ 15,00 (Gasten: € 0)

Organisatie

naam
Kasteel d'Ursel
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina