Dit is een archief item!

UPDATE 13/04: Deze lezing werd geannuleerd. Tickethouders worden persoonlijk op de hoogte gebracht en de tickets worden terugbetaald.

Cornucopia of de Hoorn des Overvloeds staat voor de droom van de mens dat alles als vanzelf zou komen, zonder moeite. In deze lezing gelinkt aan het boek Cornucopia ontdek je de niet-aflatende pogingen van de mens doorheen de eeuwen om luilekkerland te bereiken. Het land van melk en honing verwijst niet voor niets naar spijs en drank: eten en drinken in overvloed staat al sinds jaar en dag synoniem voor het paradijs.

Cornucopia bespreekt waarom de prehistorische mens er zo op gebrand was om zich te settelen en te gaan boeren. Hoe dacht men in de middeleeuwen het paradijs op aarde te creëren? Breughel ligt tips van de sluier op. Chemie is dan weer het negentiende eeuwse antwoord op de zucht naar een luilekker leven. Zijn genetica en robotica de antwoorden van de toekomst? Tot hier toe blijft de Hoorn des Overvloeds net buiten het bereik van de mens, zo lijkt het wel.

In deze lezing en boekpresentatie hoor je waar het al eens fout liep in het verleden om tenslotte te eindigen bij de mogelijke pistes van de toekomst.

www.deplek-aalst.be 

Wanneer

  • ma 17 april 2023
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina