Els’ foto’s verraden een nieuwsgierige blik en een bereidheid tot experimenteren. Ze zoekt visueel spannende beelden waarbij vorm en inhoud elkaar in evenwicht houden.  

Haar actieterrein is de straat, waar ze esthetiek zoekt in de menselijke bedrijvigheid. Els gaat op pad zonder vooropgezet plan. Ze kijkt en laat de beelden op zich afkomen. In het onverwachte en het toeval ziet ze taferelen. Haar fotografie draait om die vluchtige momenten, verhalen die er een tel later niet meer zijn.  

Begin 2022 maakte ze de reeks Wat ramen vertellen… Op dat moment was het een hele uitdaging om als straatfotografe interessante beelden te maken: het mondmasker verborg elke gelaatsuitdrukking. Maar Els ontdekte een nieuwe wereld, die van reflecties: weerspiegeld kwam de straat opnieuw tot leven. Kleine scènes op straat reflecteerden in etalages en ramen. De kijker ontdekt meerdere lagen in de suggestieve beelden. De non-fictie van het alledaagse straatgebeuren krijgt fictieve kracht. 

De weerspiegelingen verwarren en verrassen tegelijkertijd. Elke foto toont een gelaagdheid, door wat er op de foto staat maar ook door de manier waarop alle elementen het verhaal opbouwen. 

www.instagram.com/photoels3/ 

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen. 

Wanneer

  • wo 11 januari 2023
    t.e.m.
    ma 06 februari 2023

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina