Dit is een archief item!

'Bitterheid is het giftigste kruid dat in een mensenhart kan ontbloeien.' Dichter Bert Peleman werd meer dan 100 jaar geleden in Puurs geboren. Zijn creaties, zijn nalatenschap, al wat hij voor Klein-Brabant betekend heeft, is sinds zijn overlijden in 1995 wat vergeten.

Dit literair salon zal aandacht besteden aan de mens en poëet Peleman. We fladderen zonder taboes door zijn leven en zijn werk, want beiden zijn intens met elkaar verbonden.

Pelemans werk leest immers als een biografie van zijn leven. Zijn Schelde-poëzie is tijdloos, zijn verbondenheid met Klein-Brabant tastbaar. De gedichten die hij wachtende op de uitvoering van zijn executie schreef en de poëzie gewijd aan de doodstrijd van zijn echtgenote bezorgen nog steeds kippenvel. Tijdens dit literair salon staan we stil bij Pelemans leven, maar het zal vooral zijn poëzie zijn die het hoge woord voert. 

Danny Flies kwam als tiener voor het eerst in contact met het werk van Peleman. Het was liefde op het eerste gezicht. Een liefde die hem nooit meer verliet. In dit literair salon neemt hij je mee op reis door Pelemans leven, maar zal het vooral de poëzie zijn die de hoofdrol speelt. 

Een activiteit georganiseerd door Bib Bornem

Wanneer

  • zo 22 januari 2023
    van 11 uur tot 12.30 uur

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina