Dit is een archief item!

Gerard Walschap noemde Filip de Pillecyn 'De Prins der Nederlandse Letteren.' De Pillecyn werd 130 jaar geleden in Hamme geboren maar heeft altijd een innige band met Bornem gehad.

Zijn roman Blauwbaard is gesitueerd in het kasteel van Marnix de Sint-Aldegonde en zijn Boerenkrijgroman Jan Tervaert speelt zich grotendeels in Bornem af.  

Recent verschenen enkele ongecensureerde en becommentarieerde heruitgaven van zijn werk. Een van zijn bekendste werken Mensen achter de dijk leest vandaag nog steeds als een krachtig pleidooi voor rechtvaardigheid en barmhartigheid. Zijn psychologische roman Monsieur Hawarden uit 1935 was zijn tijd ver vooruit.

In deze lezing zal de Pillecyn-kenner prof. Waegemans ons kennis laten maken met de mens, de auteur en zijn relevantie in de 21ste eeuw. Tevens zal hij ons meenemen in de literair veelzijdige wereld van de Pillecyn. 

Prof. Emmanuel Waegemans is voorzitter van het Filip de Pillecyncomité en emeritus hoogleraar Slavistiek aan de KU Leuven, waar hij Russische literatuur en cultuur doceerde. Zijn Geschiedenis van de Russische literatuur sinds Peter de Grote 1700-2000 werd door de pers zeer positief onthaald en is ondertussen vertaald in het Frans, Duits, Spaans en Russisch. 

Een activiteit georganiseerd door Bib Bornem

Wanneer

  • zo 23 oktober 2022
    van 11 uur tot 12.30 uur

Waar

naam
de Abdij van Bornem
adres
Kloosterstraat 712880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina