Dit is een archief item!

Een Jukebox voor iedereen is een intieme docu-film waarin 12 mensen openhartig getuigen over een leven in kansarmoede in tijden van corona. De film bewaart de sfeer van het gelijknamige toneelstuk waarin de 12 acteerden maar waarvan de tournee door de lockdown in het water viel. 

Dit levert filmische portretten op met ontroerende en ook grappige momenten. Het feit dat noodgedwongen bij de acteurs thuis werd gefilmd doorbreekt bovendien het stereotype beeld over 'mensen in kansarmoede'. Achter de gevels wonen 12 zeer verschillende individuen, waar niet enkel miserie te vinden is maar ook veerkracht en levensvreugde.

Een jukebox voor iedereen confronteert de kijker met zijn vooroordelen en zo laten de makers en acteur het publiek nadenken over de realiteit van kansarmoede in Vlaanderen. 

De film wordt gevolgd door een gemodereerde dialoog waarin we net dat gaan doen: samen met Jukebox-acteur Maxim gaan we dieper in op de vragen die de film bij het publiek oproept. Niet om te oordelen of oplossingen te bieden maar om beter te begrijpen hoe we zelf en anderen over kansarmoede denken. 

I.k.v. '17 oktober', Werelddag van Verzet tegen armoede

I.s.m. vzw De Schakel Puurs

Wanneer

  • di 18 oktober 2022
    van 20 uur tot 21.30 uur

Waar

naam
Schouwburg Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

€ 6,00 (Vriendenpas: € 5 | -19 tarief: € 3 | Kansentarief: € 1,2 | Kansentarief -19: € 0,6 | Bedrijvenpool Ter Dilft: € 0)

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Tickets

NoOfTickets: -1- TotalTickets: 0
Bestel tickets

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina