Graag stelt de fotograaf je voor aan Cecile: kind van een wereldoorlog, getrouwd met een fabrieksarbeider-elektricien-smokkelaar, moeder van 3, feministe uit de kant, getalenteerd kunstenares, groenteboer, buurtwacht, dichteres, gewaardeerde vriendin, toeverlaat… zijn grootmoeder.

Toen hij vertrok om in het buitenland te studeren en te werken, schreven ze elkaar brieven. Helaas werd deze krachtige, intens mooie vrouw terminaal ziek toen hij nog in het buitenland was en heeft hij haar nooit meer ontmoet.

Sinds haar dood heeft Simen een knipperlichtrelatie met dit project. Cecile bewaarde alles. Lades bomvol met kleine, nutteloze dingen. Maar niet voor haar; ze zag waarde in een verloren knoop, repareerde goedkope sokken en hield het leven van iedereen bij door foto's, knipsels, kaarten en kleine notities in boekjes te plakken.

Om Cecile echt terug te vinden, startte hij bij een boekje met alle telefoonnummers van haar vrienden en kennissen en contacteerde hen. 

De beelden zijn een verzameling van visies op een persoon door de ogen van haar dierbaren. De foto's reflecteren op een leven, een moment van een droom, levende tradities en lichtgelovige anekdotes. Ze zijn geïnspireerd door gesprekken met haar beste vrienden en lange fietstochten in de weilanden rond haar huis.

Herinneringen vervagen snel en met elke dag die voorbijgaat, raakt wat er van haar overblijft meer verstrengeld met jeugdfantasieën en plattelandsstereotypen. Simen hoopt de waarheid ergens in het evenwicht tussen beide te vinden.

I.K.V. FOTOGRAFIECIRCUIT VLAANDEREN 

Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen en op vr. 08.09

Wanneer

  • wo 06 september 2023
    t.e.m.
    ma 02 oktober 2023

Waar

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
adres
Sint-Amandsesteenweg 41-432880 Bornem

Prijs

Gratis

Organisatie

naam
Cultuurcentrum Ter Dilft
website
https://www.terdilft.be/
Alle activiteiten

Winkelmandje

Bekijk uw bestellingen

Wachtlijst/Ruilbox

Zoek je nog een plek of heb je tickets over?
Gebruik onze Wachtlijst/Ruilbox!

Bekijk de Wachtlijst/Ruilbox

Carpoolbox

Zoek je nog vervoer of kan je mensen meenemen?
Gebruik onze Carpoolbox!

Bekijk de Carpoolbox
Deel deze pagina